Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:45 pm

BOKS Zadranin Ino Melada najbolji kadet Prvenstva Hrvatske

Piše M.K.

U Zagrebu je završeno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadete (26.-28. V. 2023.). Na trodnevnom prvenstvu u Zagrebačkom boksačkom centru (u izvršnoj organizaciji ZBS-a) sudjelovalo je ukupno 98 mlađih kadeta i kadeta iz klubova iz svih hrvatskih regija.

U kategorijama naših najmlađih boksača, mlađih kadeta (rođeni 2011. i 2012. godine) i kadeta (rođeni 2009. i 2010. godine) dobili smo nova 24 prvaka Hrvatske – deset u mlađim kadetima i 14 u kadetima.

Za najboljeg boksača PPH za mlađe kadete proglašen je Hrvoje Kunstović (Leona Zagreb) do 44 kg.

Trofej za najboljeg mlađeg kadeta Hrvoju Kunstoviću uručio je glavni povjerenik PPH-a Milovan Rađen.

Najbolji kadet Prvenstva Hrvatske je Ino Melada (Sveti Krševan Zadar) u kategoriji do 57 kg s četiri uvjerljiva trijumfa u tri dana.

Trofej za najboljeg boksača Kadetskog prvenstva Hrvatske Zadraninu Inu Meladi uručila je glavna tajnica Hrvatskog boksačkog saveza Nikolina Jurić.

Glavna tajnica HBS-a prigodnu zahvalnicu za uspješnu organizaciju Prvenstva Hrvatske za najmlađe hrvatske boksače dodijelila je Zagrebačkom boksačkom savezu, a plaketu je primio Mario Žiger, član Izvršnog odbora ZBS-a.

Ukupno najuspješniji klub na PPH za mlađe kadete i kadete je Rekord Zagreb čiji su mladi boksači  u obje konkurencije osvojili ukupno četiri zlatne medalje (dvije titule u mlađim kadetima i dvije u kadetima) , dva srebra i tri bronce.

Slavonski Brod potvrdio se kao rasadnik talentiranih boksača – kombinirano su slavonsko-brodski dječaci osvojili pet titula državnih prvaka u mlađim kadetima i kadetima (Radnički tri titule u kadetima, a Brod po jedan naslov u ml. kadetima i jedan u kadetima).

U konkurenciji mlađih kadeta najuspješniji su mlađi kadeti Team Predatora Rijeka s dva zlata i šest srebrnih medalja – ukupno su se osmorica Predatora borili u finalima ml. kadeta i potvrdili zbog čega su zasluženo ekipno i novi prvaci Hrvatske boksačke lige 2022/23.!

Riječki Team Predator ima dva prvaka u mlađim kadetima (Vedran Balen i David Jovanovski).

Dva ima i Rekord Zagreb (Mustafa Gaši i Vito Rupčić), te dvojicu Leona Zagreb (Hrvoje Kunstović i Anton Lozančić).

Po jednog prvaka imaju Gladijator Zagreb (Maroje Stojanović), Metalac Zagreb (Armin Fejzić), Coloseum Zagreb (Marko Mandić) i BK Brod (Adam Pejić).

U konkurenciji kadeta najuspješniji su bili mladi boksači Radničkog iz Slavonskog Broda – u kadetskim finalima osvojili su tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Zlatni kadeti Radničkog SB su: Mihael Bulatović, Karlo Krunić i Jan Mikulić.

U konkurenciji kadeta uspješni su također bili boksači Rekorda iz Zagreba sa dvije titule prvaka (Borna Varelija i Luka Božurić) uz dva srebra.

I Gladijator Zagreb osvojio je dvije titule kadetskih prvaka (Gabrijel Vasilj i Mimi Hoxhaj) uz dva srebra, uz jedan naslov u mlađim kadetima – ukupno tri nova hrvatska prvaka!

Uz titulu najboljeg kadeta Prvenstva Hrvatske, zadarski Sveti Krševan ima ukupno dva prvaka (Ino Melada i Karlo Knežević).

Po jedan naslov prvaka u kadetima osvojili su Mladost Osijek (Leon Peić), BK Osijek (Niko Vuković), Dardona Drvenik (Luka Glučina), BK Brod (Gabriel Kapetanić) i Agram (Dominik Sokač), javlja Hrvatski boksački savez.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)