Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
7:55 pm

KEEP IT GREEN Predstavljanje digitalne aplikacije Marjan App u Splitu

Piše M.K.

U petak 2. lipnja s početkom u 11 sati u multimedijalnoj dvorani Spinit inkubatora Turističko-ugostiteljska škola Split i Elektrotehnička škola Split predstavljaju projekt Keep IT green.

Radi se o digitalnoj aplikaciji Marjan App koja je rezultat višemjesečnog angažmana 20 učenika ovih škola i njihovih mentora u suradnji s partnerima: JU Park šuma Marjan, Turistička zajednica grada Splita i ICT županija- Digitalna Dalmacija, a u sklopu Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta RH ‘Promocija i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam’ u 2022.

Ovaj je projekt izvrstan pokazatelj uspješne multi sektorske suradnje s ciljem poticanja učeničkih kompetencija, kreativnosti i poduzetničkih inicijativa za budućnost.

Aplikacija je namijenjena turistima i građanima grada Splita i otkriva bogatu povijest, prirodnu i kulturnu baštinu sportsko- rekreativne sadržaje i znanstvenu vrijednost Park šume Marjan.

Osnovni cilj Projekta bio je prikazati Marjan kao pluća Grada i vrijednu riznicu prirodne i kulturne baštine iz perspektive zelene i digitalne tranzicije i održivog turizma, što se sugerira i samim nazivom Projekta i aplikacije – Keep IT green.

Aplikacija je dostupna u sklopu digitalnog totema koji će biti postavljen na Marjanskim vratima, ali i kao Web i Android verzija za korištenje putem mobilnih telefona.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)