Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
1:24 pm

ANALIZA DAMIRA RANČIĆA Jusup je preuzeo rizik i pogodio, a Zadrov je običaj da moćno krenu u seriju

Damir Rančić, sadašnji trener Kaštela, a bivši košarkaš Split i Zadra, analizirao je prvu utakmicu finalne serije prvenstva Hrvatske u košarci:

– Zadar je zasluženo pobijedio, ključ utakmice je bila posljednja četvrtina, ali prije svega treba istaknuti veličanstvenu atmosferu u pravoj sportskoj atmosferi. Serija je tek počela i još nema razloga za paniku s jedne niti za veselje s druge strane – započeo je Rančić, pa se okrenuo stvarima koje su obilježile utakmicu:

– Moje mišljenje je da je ključni igrač utakmice bio Žganec, kontrolirao je skok, otvorio obranu Splita s dvije trice i koristio sjajno prostor koji stvarao Božić. Split jednostavno nije bio na razini, osjećalo se od samog početka kako određeni pritisak postoji. 

Što je donijelo Zadru prevagu u taktičkom smislu?

– Dobro je znano kako je Jusup trener koji u defenzivnom dijelu voli riskirati, odredio je slabu točku Splita, puštao je čak ponekad i dvojici igrača da budu otvoreni na šutu, a svu pažnju je usmjerio na zatvaranje Mavre. Tu se Split nije snašao, nisu mogli prodirati, a šut za tri poena jednostavno nije bio na razini. 

Može li Split odgovoriti u drugoj utakmici?

Srđan Subotić je već nekoliko puta pokazao kako zna kako vratiti ekipu na pobjednički kolosijek i nema sumnje kako on i Split imaju svoje adute. U sedam ovosezonskih dvoboja, pet puta je pobijedio Jusupa, pa zaista nema nikakvog razloga za paniku. Dobro je poznato da Zadrani često silovito krenu u finalne serije, pa kasnije znaju imati problema. Moglo bi se slično dogoditi i u ovoj seriji, pogotovo na skraćenoj rotaciji kakvu sada na raspolaganju ima Jusup – osvrnuo se Rančić, pa nastavio:

– Zadrani su u prvoj utakmici preko Božića i Ramljaka trčali ‘žutima’ u leđa i tako stvarali dosta problema, to se večeras treba kontrolirati, ako Split želi izjednačiti u seriji. A drugo poluvrijeme su Zadrani dominirali u segmentu u kojoj su Splićani baš jaki tijekom cijele sezone – obrambeni i napadački skok. Znam da je fokus na Božiću i njegovom zatvaranju, međutim većina klubova regionalne lige, uključujući i one najbolje, nisu imali rješenja za njega. Split problem u prvoj utakmici nije bila obrana već napad i ishitreni šutevi…

Rančić iza sebe ima i više nego sjajnu sezonu u Kaštelima, iako se momčad nije plasirala u viši rang, bila je vrlo blizu…

– Preskočili smo Osijek, Kvarner, Omiš, sve momčadi koje su u najavi sezone bile prema predviđanjima ispred nas. Nama nije bio ni cilj ulazak u najviši rang hrvatske košarke, ali sada kada se ukazala prilika, ostaje gorak okus u ustima – kazao je Rančić, pa nastavio:

– U zadnjoj utakmici sezone protiv Zaboka u kvalifikacijama, bili smo blizu, neke sudačke odluke nam nisu išle na ruku, ali što je tu je. Moram istaknuti kako, uz pomoć najstarijih igrača Matea Kedže i Ante Delaša, osjećam kako mladi napreduju, momčad je sve bolja i bolja bila i to je ono što me veseli. 

Bivši igrač Splita ima ponude da nastavi trenersku karijeru i u višem rangu natjecanja, međutim naglašava:

– U Kaštelima mi je lijepo, osjećam kako rastem uz ekipu, doma sam i zaista nemam što tražiti više za sada. 

U Kaštelima je i Splitov Ante Perkušić

– Dosta je napredovao, vidi se iz svakog nastupa kako je sve bolji i bolji, pogotovo kada gledamo prethodnu sezonu. U Splitu je jaka konkurencija na njegovoj poziciji, tu je Shorter, reprezentativac Runjić i teško je mladom igraču doći do minutaže. smatram kako su mu ove sezone u kaštelima itekako pomogle i to je pravi put za mlade igrače – zaključio je Rančić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)