Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:20 pm

RECEPT Balancana s pomom i mozzarellom iz pećnice

Piše N.M.

Atraktivni i ukusni tornjići od patlidžana i rajčica, prekriveni rastopljenom mozzarellom zdrav su obrok koji možete pripremiti jako brzo – za svega 40-ak minuta, pišu Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

2 patlidžana

4 rajčice

300 g mozzarelle

10 listića svježeg bosiljka

10 listića svježeg origana

maslinovo ulje

sol

Priprema:

Patlidžane operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine jedan i pol cm.

Premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, premažemo maslinovim uljem te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohlade.

Za to vrijeme rajčicu i mozzarellu narežemo na ploške, a origano i bosiljak nasjeckamo.

Svaku plošku patlidžana posipamo sjeckanim origanom, pokrijemo ploškom rajčice, posolimo, ponovo stavimo plošku patlidžana, začinimo sjeckanim bosiljkom, pokapamo s malo maslinovog ulja, i na kraju prekrijemo ploškama sira mozzarelle.

Tako pripremljeno povrće stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 5-6 minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)