Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:03 am

FEŠTA NA VIŠNJIKU Zadrani spremni za proslavu desete titule, ‘žuti’ traže recept za bezidejni napad

Košarkaši Zadra i Splita će večeras od 20 sati  na Višnjiku započeti treću utakmicu prvenstva Hrvatske u košarci. Prva je to meč lopta za momčad Danijela Jusupa, koja je stigla do dvije pobjede na gostujućem terenu u Splitu i tako došla na jedan korak od jubilarnog desetog naslova prvaka države, od toga četvrtog u vremenu samostalnosti Hrvatske. Dvorana Krešimira Ćosića je rasprodana za manje od dva dana, preko 8.000 navijača došlo je do vrijednog papirića, pa će i treću uzastopnu utakmicu Zadrani i Splićani igrati pred krcatim tribinama.

Momčad Srđana Subotića stisnuta je uz zid, za naslov prvaka trebat će tri uzastopne pobjede, a prema dosad viđenom u finalnoj seriji, teško je očekivati takav rasplet. Kao glavni problem u igri istaknut ćemo napad, koji se u konačnici sveo na ovisnost o šutu za tri poena, a u trenucima kada je taj segment bio na visini, kao u trećoj četvrtini druge utakmice na Gripama, Splićani nisu uspjeli iskoristiti nalet i doći do poravnanja u seriji. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak, koji govori o čak 68 ispucanih trica u dvije utakmice, samo dva više od pokušaja za dva poena.

Jusup je dobio što je htio, u obrani je zatvorio reket, a u napadu naložio svojim igračima da beskrajno strpljivo traže rješenja kroz igru leđima prema košu. Božić, Ramljak i Drežnjak radili su to perfektno i pokazali kako njihova jednostavna i prosta košarka daje učinka. 

Dakle, čeka nas nova fešta dalmatinske košarke, a hoće li zadarski strateg Danijel Jusup napokon iz petog pokušaja doći do titule s najdražim klubom ostaje za vidjeti…

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)