Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:07 am

CRNA TRADICIJA Split se u zadarskim finalima nikada nije spustio ispod 15 razlike

Gotovo pa nevjerojatno zvuči podatak kako Split u dosadašnjih šest utakmica u finalima prvenstva Hrvatske u košarci koje je odigrao u Zadru, ne samo da nije pobijedio, nego nikada nije uspio završiti utakmicu s manje od 15 koševa razlike zaostatka za domaćom momčadi. Utakmice su igrane u sezonama 2007/2008 i 2020/2021, a završavale su redom rezultatima 76:52; 100:80; 89:65; 81:53, 73:58; 84:57. Dakle, u prosjeku Zadar je na domaćem terenu pobjeđivao s manje ni više nego 23 koša razlike… Nema drugačijeg zaključka nego da povijest govori u prilog Zadranima.

Međutim, postoji i druga strana priče i to kudikamo aktualnija – splitska momčad je ove sezone u tri odigrana dvoboja u Višnjiku, sva tri puta odnijela pobjedu. I to za razliku od ranije navedenih utakmica, sva tri puta su susreti završavali malom razlikom – 74:76; 84:81; 83:84. Momčad Srđana Subotića slamku spasa i optimizam za ostanak u seriji gradit će i iz prethodno navedene činjenice, pa će biti zanimljivo vidjeti koja će se tradicija srušiti.

Zadrani su jednu tradiciju srušili prošli tjedan na Gripama – prvi su odnijeli gostujuću pobjedu u finalnim dvobojima ovih aktera, a odgovor koja će se još koja tradicija srušiti dobit ćemo večeras oko 22 sata…

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)