Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:19 pm

RECEPT Kremasti sorbet od manga

Piše N.M.

Sorbet od manga hit je slastica za toplije dane, a ako slijedite recept u nastavku, za izraditi jedan domaći sorbet biti će vam potrebna svega četiri sastojka, piše Novi list.

Za ovaj recept biti će vam potreban smrznuti mango što čini proces dodatno lakšim, a rezultat je raskošan i kremast sorbet bogatog i neodoljivog okusa!

Sastojci

150 g smrznutog manga

60 ml  javorovog ili običnog sirup zaslađivača

2 žlice soka od limete

prstohvat soli

metvica za ukrašavanje

Postupak

U procesor hrane stavite smrznuti mango te miksajte dok se ne usitni. Potom ostružite stjenke i dodajte sirup, sok od limete i sol te nastavite s blendanjem i povremenim struganjem kako na kraju ne bi bilo komadića.

Miksajte sve dok ne postignete kremastu konzistenciju, a nakon što je sorbet gotov, poslužiti ga možete odmah uz listić metvice ili ga možete pospremiti u hladnjak i ondje čuvati do dva tjedna!

Ako ga odlučite zamrznuti, prije posluživanja ostavite ga na sobnoj temperaturi  10-15 minuta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)