Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
9:24 am

SVJETSKI DAN TURIZMA Okrugli stol na Ekonomskom fakultetu

Piše P. I.

U Svečanom amfiteatru Ekonomskom fakulteta u Splitu sutra će se, povodom Svjetskog dana turizma, održati okrugli stol pod nazivom ‘Turizam kakav želimo: Obrazovanje kao temelj konkurentnosti i održivosti turizma u RH’.

Kao panelisti sudjeluju: Igor Leben (voditelj ljudskih resursa u hotelu Le Meridien Lav), Slavko Štefičar (ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije pri Ministarstvu turizma i športa), Jelena Tabak (predsjednica Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK), Ivana Pavlić (Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju pri Sveučilištu u Dubrovniku), Ljudevit Pranić (Ekonomski fakultetu, Sveučilište u Splitu), Božena Krce Miočić (Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Sveučilište u Zadru). Panel će moderirati naša prof.dr.sc. Smiljana Pivčević.

Okrugli stol ‘Turizam kakav želimo: Obrazovanje kao temelj konkurentnosti i održivosti turizma u RH’ poziva sudionike da se pridruže u istraživanju ključnih pitanja koja oblikuju budućnost turizma u Hrvatskoj. Turizam ima izuzetan potencijal za prosperitet zemlje, ali da bi ostvario svoje potencijale, potrebno je promišljati dugoročno i strateški. 

‘Naša vizija za 2030. godinu usmjerena je prema održivom razvoju, unapređenju konkurentnosti, i pružanju izvanrednog iskustva posjetiteljima. U središtu ove vizije nalazi se obrazovanje, jer vjerujemo da kvalitetno obrazovanje igra ključnu ulogu u stvaranju stručnjaka i lidera koji će oblikovati turističku industriju sutrašnjice. U tom smislu, naša je namjera da za ovim stolom okupimo stručnjake iz akademskog, industrijskog i vladinog sektora, kako bismo zajedno istražili ulogu obrazovanja u oblikovanju uspješne i održive budućnosti turizma u Hrvatskoj.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)