Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:45 pm

FOTOGALERIJA: Zadar je novi košarkaški prvak Hrvatske!

Piše D. F.

Zadar je novi košarkaški prvak Hrvatske! U trećoj utakmici finala Zadrani su pred 9000 ljudi u Višnjiku svladali Split 99:62 (27:17, 24:9, 18:10, 30:26). Momčad Danijela Jusupa nošena sjajnom podrškom s tribina od početka utakmice zagospodarila je parketom te vrlo brzo slomila otpor splitske momčadi. Srđan Subotić pokušao je svašta, a njegova momčad odigrala je ništa. 

Shannon Shorter prvi je poen ubacio početkom drugog poluvremena, a i ostatak njegovih suigrača djelovao je kao da ima utege oko ruke. Najveću prednost Zadar je imao u 33. minuti kada je tricom Darija Drežnjaka na semaforu stajalo 82:38! Zabavljali su se i navijači Zadra, u posljednjoj četvrtini zapjevali su ‘Ovo je dosadno’, a nakon toga su skandirali i Shannonu Shorteru.Do početka finalne serije Split je sa Zadrom u sezoni imao omjer 5:1 u pobjedama, ali u finalu to nije ništa značilo. Zadar je s 3:0 stigao do četvrtog naslova prvaka Hrvatske. Fešta u Višnjiku potrajala je do dugo u noć…

Zadar: Davis 8, Klarica 4, Sikirić 6, Žganec 7, Čampara, Matulina, Lakić 13, Mekić 9, Drežnjak 19, Božić 16, Ramljak 10, Šantelj 7.

Split: Sullivan 2, Gizdavčić 6, Kalajžić 7, Tišma 8, Runjić 6,  Ukić 3, Vuko 11, Shorter 2, Jukić, Perkušić 3, Nelson 7, Mavra 7.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)