Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
1:25 pm

U Sinju sutra započinje iznimno bogat program Godišnjeg skupa Hrvatskog etnološkog društva

Piše M.K.

Od srijede, 18. listopada do petka, 20. listopada 2023. u Sinju će se održati Godišnji skup Hrvatskog etnološkog društva. Pedesetak etnologa i kulturnih antropologa iz cijele Hrvatske će tijekom trodnevnoga skupa raspravljati o doprinosu njihovih istraživanja lokalnim zajednicama te mogućnostima suradnje znanstvenih i baštinskih institucija sa samim nositeljima određene tradicije.

Program skupa otvoren je za javnost, a moći će se čuti o najrazličitijim temama iz tradicijske kulture, etnomuzikološkim istraživanjima, muzejskim projektima i aktivnostima u okviru djelovanja etnologa i kulturnih antropologa. Skup će se održati u Muzeju Sinjske alke, a program je dostupan na webu.

‘Ovo je prvi put nakon dugog niza godina da se Godišnji skup HED-a održava negdje izvan Zagreba, a iznimna nam je čast i zadovoljstvo što su kolege s Instituta za etnologiju i folkloristiku odabrali Sinj za lokaciju skupa’, poručila je Dragana Modrić, privremena ravnateljica Gradske galerije Sikirica, koja je jedna od lokalnih suorganizatora programa. 

‘Uz Gradsku galeriju Sikirica, na razini grada uključeni su i Muzej Cetinske krajine i Muzej Sinjske alke te Turistička zajednica grada Sinja što je odličan primjer međuinstitucionalne suradnje i umrežavanje u cilju uspješne realizacije projekata od važnosti za Grad Sinj, naše ustanove, stručnu javnost i lokalnu zajednicu. Program je iznimno zanimljiv i otvoren za javnost, pa se nadam da će i naši sugrađani i sugrađanke doći i poslušati predavanja stručnjaka svjetskog glasa jer bilo bi šteta ne iskoristiti ovu jedinstvenu priliku’, za kraj je poručila Modrić.


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)