Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

Inovativan showroom tvrtke MS2 Energo dočarava sve komponente solarnih elektrana, iskusan tim na raspolaganju i pri apliciranju za subvencije

Javnost ih je prepoznala kao mlade entuzijaste koji su svoje ‘mjesto pod suncem’ pronašli na tržištu solarnih elektrana s velikim ambicijama, no prije svega – kao itekako perspektivan duo. U svega tri godine tvrtka MS2 Energo koja se bavi projektiranjem, dobavom i montažom solarnih elektrana kao i konzaltingom na području obnovljivih izvora energije – a kojoj su na čelu Matija Sučić i Matej Stipeljković – premašila je već ionako visoka očekivanja etabliravši se kao jedna od najuspješnijih na hrvatskom tržištu koja djeluje na potezu od Dubrovnika do Varaždina. 

Ilustriraju navedeno ponajprije brojke kojima su prekoračili dosege i dugovječnijih tvrtki. Do sada broje više od dvije stotine instaliranih solarnih elektrana, tri MWP snage i ostvarene uštede u iznosu od 450.000 eura. Uz to što su okupili tim profesionalaca – redom visoko obrazovanih i certificiranih inženjera, tehničara i instalatera – te uspostavili blisku suradnju s akademskom zajednicom, o njihovu iskustvu i kvaliteti kao i povjerenju klijenata dodatno govore isključivo pozitivne recenzije, s Google ocjenom 5,0. 

‘Ovaj mladi i energični tim profesionalaca obavlja vrlo kvalitetan posao’, ‘prezadovoljni s kompletnom uslugom, sve na jednom mjestu – projektiranje, izvođenje, nadzor’, ‘super ekipa, oni vas vode kroz proces od početka do kraja i s njima nemate razloga za brigu, sve je odrađeno kvalitetno i po dogovoru’, ‘odlična usluga, momci profesionalni, uredni, misle na sve, poštuju dogovorene termine što je danas rijetkost, preporučujem, ‘odlična usluga od A do Ž, kao strancu u Hrvatskoj uvijek je teško realizirati projekte i poštivati sve zakonske propise te podnositi prijave, stoga smo jako sretni što nas je MS2 Energo kroz cijeli proces – nakon kratkog vremena imamo vlastitu solarnu elektranu na krovu naše kuće za odmor’, pisali su, između ostaloga, klijenti. 

Inovativan showroom dočarava sve komponente postavljanja i funkcioniranja solarne elektrane

U njihovim je osvrtima u više navrata naznačeno kako su djelatnici tvrtke kontinuirano bili raspoloživi za upite bilo koje vrste u postupku realizacije solarne elektrane. Upravo u tom aspektu MS2 Energo u recentnom je periodu napravio još jedan iskorak. 

Naime, u Kaštel Sućurcu, na adresi Cesta dr. Franje Tuđmana 9, u neposrednoj blizini Pevexa i Emmezete, sukladno širenju poslovanja, otvoren je novi ured tvrtke s pripadajućim showroomom, odnosno inovativnim izložbenim prostorom koji ovih dana poprima finalne obrise oblika kakav dosad zasigurno nije postojao u ovom dijelu Dalmacije, vjerojatno i šire. 

‘Odlučili smo objediniti ured i skladište na pristupačnoj lokaciji s parkiralištem kako bismo konstantno izravno bili dostupni (potencijalnim) klijentima. Stava smo kako je osobni pristup od velike važnosti kada razmišljaju o ulaganjima u projekte vrijedne po nekoliko tisuća eura pa i kada su oni veći izvršeni – na ovaj način znaju kome se i gdje mogu obratiti i u slučaju eventualnih izoliranih naknadnih problema sa solarima’, istaknuo je Matej Stipeljković. 

Matija Sučić nadovezao se, pak, tezom kako showroom na ‘opipljiv’ način dočarava sve komponente postavljanja i funkcioniranja solarne elektrane. 

‘Ljudi ondje mogu vidjeti i ‘osjetiti’ što radimo i što oni dobivaju postavljanjem solarne elektrane. Uz to što imaju mogućnost konzultiranja sa stručnjacima, našim inženjerima koji kreiraju ponudu po njihovim zahtjevima u ‘živom kontaktu’, dobivaju uvid u sistem funkcioniranja solarne elektrane preko aplikacije te potpun dojam kako će ona izgledati kod njih doma, odnosno u poslovnom prostoru’, obrazložio je. 

Fotogalerija: MS2 energo | foto: Veljko Martinović

Osigurali više od stotinu prijava solarnih elektrana na natječaje za subvencije

Jedna je od komparativnih prednosti MS2 Energo tima u odnosu na druge tvrtke koje egzistiraju na tržištu obnovljivih izvora energija i činjenica da izlaze van okvira usluga projektiranja i izvođenja solarnih projekta. Valja, naime, naglasiti kako su na raspolaganju i prilikom prijava na natječaj za subvencije izgradnje solarnih elektrana. Štoviše, u tom segmentu također bilježe zavidne rezultate – osigurali su više od stotinu prijava elektrana, s uspješnosti prijave od više od 80%.

‘Očekuje se skora objava javnog poziva za subvencioniranje solarnih elektrana Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prethodnih godina iznosilo je između 40 i 80%, stoga očekujemo taj raspon i ove. Kao i prethodne tri godine, pomagat ćemo klijentima pri apliciranju, što se pokazalo korisnim jer ih je većina i ostvarila pravo na subvenciju, s osobito uspješnom statistikom na području Dalmacije. 

Mogu nam se, dakle, s povjerenjem obratiti i svi oni koji, pored postavljanja elektrane, trebaju pomoć i s papirologijom. Vrata su im ureda otvorena’, poručio je Sučić. 

Proizvodnja struje za vlastite potrebe, odnosno energetska neovisnost dok cijene ‘divljaju’ primamljiva je sve većem broju kako poslovnih prostora tako i domaćinstava. Eksploziji interesa, dakako, doprinijela je energetska kriza prouzrokovana nizom nepovoljnih okolnosti na svjetskoj razini koji su joj prethodili. U tom su kontekstu naši sugovornici ukazali i na potez države kojim ugradnju čini i pristupačnijom – ukidanje PDV-a na solarne elektrane. 

Sukladno navedenom, za održivu budućnost prelaskom na obnovljive izvore energije, uz neizostavne uštede, potrebno je samo obratiti se tvrtki MS2 Energo. Dodatne informacije mogu se pronaći i na njenoj službenoj web stranici

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)