Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:39 pm

20. DECANTER Zlatni plavac mali Matijević

Piše N.M.

Plavac mali Matijević s južnih padina otoka Hvara osvoji je zlato na 20. Decanteru. Na Decanteru ovo je vino već dva puta ovjenčano srebrom te broncom, a na IWC-u ove je godine nagrađeno je zlatom s 95 bodova.

Vina Matijević su mala obiteljska vinarija.

Svi vinogradi su na mikrolokaciji Sveta Nedjelja – Jagodna na južnoj strani otoka Hvara. Vinogradi su pod nagibom od 45 stupnjeva te su svi ručno obrađivani bez umjetnog gnojiva.

Vrhunsko vino sorte plavac mali je tamno rubinske boje bogate arome višnje te čokoladnih nota uz snažne strukture karakteristične za ovu sortu vina. Kvaliteta vina je dobivena zahvaljujući tlu bogatom mineralima i podestnoj insolaciji, te sljedeći tradiciju u proizvodnju vina.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)