Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
3:55 pm

Jelenić: Štandovi iz Dioklecijanovih podruma se uklanjaju zbog vatrenog sukoba između Rusije i EU

Piše M.K.

Antej Jelenić, splitski umjetnik koji se svojedobno borio za prostor s bivšim hajdukovcem Darkom Miladinom, komentirao je iseljavanje štandova iz Dioklecijanovih podruma.

‘Štandovi iz Dioklecijanovih podruma se uklanjaju zbog vatrenog sukoba između Rusije i EU.

Napokon smo došli do dokumenta Radoslava Bužančića (pročelnik konzervatorskog ureda) na koji se poziva Bojan Ivošević. Štandovi se izbacuju iz podruma zbog ‘vatrenog sukoba između Rusije i EU u kojem je jedna od strana proglasila Hrvatsku kao neprijateljsku zemlju’ te je velika opasnost od terorizma u Dioklecijanovim podrumima. Kada ne bude štandova terorizam će se značajno smanjiti s nula posto na također nula posto. 

Jedva smo, preko odvjetničkog ureda, dobili dokument koji bi trebao biti javan, a onda u tom dokumentu pišu faktičke nebuloze o ‘ratu EU i Rusije’. Pišu i druge stvari vezane za oborinske vode, kišu itd. Možda se zbog toga Ivošević plašio objaviti papir. 

Bez obzira na sve, radi se o MIŠLJENJU konzervatorskog ureda koje ne obvezuje nikoga na ništa. Čak i ako postoje navedeni problemi koji su zapravo minorni, nema opravdanja da se preko noći izbaci toliki broj ljudi od kojih su neki skoro pedeset godina u podrumima. Ovakvu bezobzirnost se nije moglo vidjeti niti od najvećeg tranzicijskog ološa koji je kupovao tvornice po jednu kunu. Čak su i oni dozvoljavali radnicima neki prijelazni period da se snađu prije nego će prodati nekretnine i ugasiti firme.

Zanimljiv je detalj iz dokumenta koji govori da se u Dioklecijanovim podrumima zbog terorizma treba uvesti režim ‘kao na aerodromima’. Kako oni to zamišljaju ne znam, ali možemo očekivati bizarnu budućnost’, napisao je na Facebooku.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)