Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
2:04 pm

Turistički rezultati u prvih pet mjeseci odličan su uvod u glavni dio sezone u Srednjoj Dalmaciji

Piše P. I.

Turistički promet u prvih pet mjeseci ove godine za Splitsko-dalmatinsku županiju predstavlja odličan uvod u glavni dio poslovne godine,objavila je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Ukupno je u županiju stiglo 506 tisuća gostiju koji su realizirali 1,687 milijuna turističkih noćenja, pa je u tom predsezonskom dijelu godine turistički promet rastao u dolascima za 37 posto, a u noćenjima za 24 posto. 

Gosti koji su u prvih pet mjeseci ostvarili najveći turistički promet u ovoj županiji bili su Nijemci, Hrvati, gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, BiH, SAD, Francuske, Poljske, Švedske, Nizozemske i Austrije. U dosadašnjem predsezonskom razdoblju, daleko najveći turistički promet bio je u Splitu, potom slijedi Makarska, Podstrana, Brela, Seget, Hvar…

Svibanj je bio podjednako dobar i u njemu je Splitsko-dalmatinsku županiju posjetilo 264 tisuće gostiju (rast od 35 posto) koji su zabilježili 955 tisuća noćenja (rast od 28 posto). I u svibnju je najviše gostiju imao Split koji je zabilježio 255 tisuća noćenja, Makarska je imala 84 tisuće noćenja, Tučepi 50 tisuća, grad Hvar 45 tisuća, te Supetar i Seget po 40 tisuća noćenja.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)