Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:56 pm

Manchester City po prvi put u povijesti osvojio Ligu prvaka!

Piše A.T.

Manchester City je osvojio Ligu prvaka! ‘Građani’ su u finalu Lige prvaka na stadionu Ataturk u Istanbulu svladali Inter 1:0 i tako osvojili svoj prvi naslov najcjenjenijeg klupskog nogometnog natjecanja. Pep Guardiola je tako nakon 12 godina ponovno osvojio Ligu prvaka, svoju treću u karijeri.

Gol vrijedan odluke je zabio Rodri u 68. minuti. Lopta mu se odbila na nekih desetak metara od gola, a Španjolac je preciznim udarcem u sami desni kut doveo Manchester City u vodstvo. Samo dvije minute kasnije je Federico Dimarco mogao izjednačiti rezultat, ali je pogodio prečku. U nastavku akcije se lopta opet odbila do Dimarca, ali je ovaj put pogodio Romelua Lukakua koji je tako spriječio pogodak vlastite ekipe. Imao je Inter veliku priliku za izjednačenje u 89. minuti, ali je udarac Lukakua glavom iz velike blizine odlično obranio Ederson i donio Cityju Ligu prvaka.

Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret za ‘nerazzurre’, koji su pružili odličan otpor protiv favoriziranih ‘građana’, ali ipak nisu uspjeli iznenaditi englesku momčad.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)