Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
10:10 am

HAJDUK I EUROPA: Poznati su svi mogući protivnici ‘bijelih’, provjerite koji su to klubovi

Hajduk s pripremama za novu sezonu starta 19. lipnja. Trener Ivan Leko obavit će prozivku na Poljudu, a nakon tjedan dana treninga u Mravincima ‘bijeli’ će otputovati u Sloveniju. Bled će biti njihova baza od 26. lipnja do 8. srpnja. Početak nove sezone zakazan je za 15. srpnja kada je na rasporedu ogled Hrvatskog superkupa s Dinamom na Maksimiru.

No, kao što je uvijek slučaj u ljetnim mjesecima navijači Hajduka najviše očekuje od Europe. Hajduk je drugim mjestom u HNL-u osigurao nastup u trećem pretkolu Konferencijske lige. To znači da će ‘bijeli’ za nastup u grupama trećeg po jačini europskog natjecanja morati proći dva pretkola. Ždrijeb za treće pretkolo na programu je 24. srpnja, a Hajduk nije nositelj. Nositelji su sljedeće momčadi: Club Brugge, Basel, AZ Alkmaar, Gent, Dinamo Kijev, Fenerbahče, Cluj, Midtjylland, Partizan, PAOK, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Bodo Glimt, Lech Poznan, Rapid Beč, Hapoel Beer Sheva, Djurgarden, APOEL, Bešiktaš, CSKA Sofija, Twente, Rijeka (s njima Hajduk ne može igrati), Arouca, Vitoria Guimaraes, Steaua, Legia Varšava i Rosenborg.

Veći dio navedenih momčadi mora prvo proći drugo pretkolo, ali s obzirom da će ždrijeb biti prije nego li će biti poznat ishod drugog pretkola, Hajduk će u ždrijebu trećeg pretkola dobiti dva moguća protivnika. Odnosno, nekoga od navedenih nositelja i neku od momčadi koja je u drugom pretkolu nenositelj. Moguća je, dakle, situacija da ukoliko favorizirana momčad posrne u drugom pretkolu da Hajduk dobije nekoga od nenositelja iz drugog pretkola. Termini utakmica trećeg pretkola su 10. i 17. kolovoza, a ždrijeb za playoff Konferencijske lige je 7. kolovoza, dakle, tri dana ranije od odigravanja prvih utakmica trećeg pretkola. 

Nositelji u četvrtom pretkolu su: Juventus, Eintracht Frankfurt, Basel, Alkmaar, Gent, Dinamo Kijev, Fenerbahče, Lille, Cluj, Midtjylland, Partizan, PAOK, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen te još dvije momčadi iz trećeg pretkola Europske lige. Među nenositeljima najzvučnije ime je Aston Villa, a uz nju su još i Bodo Glimt, Lech Poznan, Osasuna, Rapid Beč, Hapoel Beer Sheva, Djurgarden, APOEL, Bešiktaš, CSKA Sofija, Twente, Rijeka, Arouca, Vitoria Guimaraes, FCSB, Legia Varšava, Rosenborg. To znači da ukoliko Hajduk u trećem pretkolu izvuče neku od momčadi koja je nositelj i u playoffu preuzima njihov koeficijent s obzirom da je ždrijeb prije odigravanja utakmica.

Dakle, ako Hajduk u trećem pretkolu izvuče Cluj i prođe ga, onda će u playoffu s nekim od nenositelja. Dok, s druge strane, ukoliko Hajduk u trećem pretkolu izvuče Vitoriju Guimaraes, u playoffu Konferencijske lige prijeti mu Juventus i ostatak nabrojane ekipe. Put do europske jeseni nije nimalo lagan…

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)