Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
5:30 pm

17. IZDANJE Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva u Opatiji

Piše M.K.

Više od 1500 inženjera građevinarstva okupit će se u opatijskom hotelu Ambasador, gdje će se od 15. do 17. lipnja ove godine, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, održati 17. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva. U sklopu ovog najznačajnijeg i najvećeg godišnjeg okupljanja u graditeljstvu, u organizaciji Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG), također će 12. put biti dodijeljene i godišnje nagrade za izvrsnost u graditeljstvu – KOLOS čiji će dobitnici biti objavljeni u četvrtak, 15. lipnja.

17. Dane otvorit će potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

Potpredsjednik Vlade Bačić i predsjednica Komore Nina Dražin Lovrec dat će izjave za medije u četvrtak, 15. lipnja u 12 sati u hotelu Ambasador u Opatiji.

Ovogodišnja konferencija, će uz 132 teme i 21 sesiju iz svih područja graditeljske struke ,biti posvećena velikim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj i njihovom utjecaju na razvoj i rast gospodarstva. Prvog dana konferencije (četvrtak, 15. lipnja) održava se panel diskusija: 

– ‘Hoće li građevinarstvo preživjeti sporu javnu nabavu i rast cijena’ -panel diskusija

– ‘Hrvatski New Deal – biti ili ne biti’ – značaj velikih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj

Sudionici:

– Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet

Tomislav Mihotić, državni tajnik Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Mirko Habijanec, predsjednik Izvršnog odbora HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva

– dr.sc. Mladen Vedriš, ekonomski stručnjak

– Nina Dražin Lovrec, predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva

Ni ove godine nisu zaboravili protupotresnu obnovu u tri seminara sa 20 tema i okruglim stolom na temu – samoobnove.

Na 17. Danima i ove godine sudjeluju brojni eminentni svjetski predavači poput Gerharda Harera koji dugi niz godina radi za Austrijske željeznice i vodi mega projekte koji su u gradnji na prugama u Austriji. Glavni je koordinator izgradnje BRENNER BASIS TUNELA, koji će kada bude završe, s duljinom od 100 km, biti najdulji tunel na svijetu. Harer je vodio i projekt gradnje tunela ispod Sueskog kanala.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)