Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
7:50 am

SMRAD NA PLOKITAMA: ‘Ako Čistoća hitno ne opere vreće u polupodzemnim kontejnerima, organizirat ćemo prosvjed!’

Piše P. I.

Denis Pejković iz Inicijative ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna’ poručuje kako su razočarani i kako se osjećaju izdani od gotovo svih predstavnika stranaka u Gradskom vijeću i to zbog problema smrada koji se širi iz polupodzemnih kontejnera. Najavljuje i prosvjed ako Čistoća hitno ne opere vreće u polupodzemnim spremnicima i počne ih tretirati odgovarajućim sredstvom za ublažavanje neugodnih mirisa.

‘Najavljivali smo ga već ranije po pitanju problema parkiranja, ali smo shvatili da aktualna diletantska vlast to nije sposobna riješiti, već samo pogoršati postojeće stanje. Kada se pojavio problem na Spinutu s najavom postavljanja preskontejnera, gradski političari iz redova oporbe su pružili podršku građanima Spinuta, a i članovi naše inicijative su sudjelovali u tome i odlazili prosvjedovati. Slično je bilo i na Brdima, povodom rušenja pelegrinke u Vukovarskoj, te po pitanju problema sa Sjevernom lukom, koji je istina puno, puno teži. Znamo da su građani Mejaša i drugih dijelova grada izloženi smradu s Karepovca već godinama. No, prijeti nam opasnost širenja smrada čitavim gradom’, upozorava Pejković. 

Dodaje da oni podržavaju kotarsku vlast na čelu s predsjednikom Lukom Čelarom, a zahvalni su medijima i stranci Most koja je, ističe, jedina javno stala uz njih.

‘Gradski kotar Plokite, nažalost, nema niti jednog gradskog vijećnika i vijećnicu. Znamo da oni zastupaju (ili bi to trebali) sve građane Splita, ali građane Splita očito nema tko zastupati, čast spomenutim izuzecima. Stoga, molimo većinu gradskih političara da u sljedećoj i onoj godini iza nje zaobiđu naš kvart i ne dolaze na naš pazarić tražiti podršku građana, jer većina njih zastupa sebe i samo svoje interese, a ne nas građane’, razočarani su na Plokitama.

Naglašavaju kako je sutra na sjednici Gradskog vijeća prilika za popravni ispit vijećnicima kad su u pitanju Plokite. 

‘Problem smrada će se nekako i riješiti, ali već puno puta spomenuto parkiranje, vrlo teško uz ovakvu nesposobnu gradsku vlast. Ponavljamo da nas se zaobilazi i sa sadnjom stabala od strane Parkova i nasada, pravdajući to ‘društvenim vlasništvom’ na Plokitama, a uređenja gradske tržnice na Plokitama nema ni u planu niti na vidiku. Izgleda da smo dobri kao poligon za eksperimentiranje odvajanja otpada i pogodan teren za ‘sadnju’ stupića i ogradica’, ogorčeni su u Građanskoj inicijativi ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)