Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
8:53 am

Izraelska vojska objavila video napada na bolnicu u Gazi

Piše P. I.

U zračnom napadu na bolnicu u Gazi u utorak navečer ubijene su stotine ljudi. Najmanje 500 ljudi poginulo je u bombaškom napadu na bolnicu u gradu Gazi, tvrdi palestinsko Ministarstvo zdravstva.

Militantna skupina Hamas objavila je priopćenje na svom Telegram kanalu nakon napada u kojem je ubijeno na stotine ljudi. ‘Strašan pokolj’ nazvali su ‘genocidom’, javlja N1.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da su ‘barbarski teroristi’ u Gazi bombardirali bolnicu al-Alhi i da izraelska vojska nije odgovorna. Izraelci također navode da bolnica nije njihova meta te su opružili Palestinski islamski džihad za ovaj zločin.

Glasnogovornik Palestinskog islamskog džihada zanijekao je odgovornost za napad na bolnicu u Gazi. Izraelska vojska na svom je službenom Twitteru objavila nekoliko videozapisa koji, kako oni tvrde, dokazuju da je za napad odgovoran Islamski džihad, a ne Izrael.

RAW FOOTAGE: A rocket aimed at Israel misfired and exploded at 18:59—the same moment a hospital was hit in Gaza. pic.twitter.com/Kf5xJazSap

— Israel Defense Forces (@IDF) October 17, 2023

Kako navode u objavi, na videu je raketa koja je ispaljena prema Izraelu i eksplodirala u 18.59 sati – u isto vrijeme kada je pogođena bolnica.

Check your own footage before you accuse Israel.

18:59 – A rocket aimed at Israel misfired and exploded.
18:59 – A hospital was hit in Gaza.

You had one job. https://t.co/iCgYOkaE84 pic.twitter.com/Ag2mKCBb6M

— Israel Defense Forces (@IDF) October 18, 2023

‘Ovo je tragičan rezultat ispaljivanja raketa iz gusto naseljenih četvrti’, navela je Izraelska vojska u sljedećoj objavi.

This is the tragic result of firing rockets from densely populated neighborhoods. pic.twitter.com/7iAxwLUQzV

— Israel Defense Forces (@IDF) October 18, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)