Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:52 pm

RECPET Krem juha od rajčice s bosiljkom

Piše N.M.

Osvježavajuća krem juha od rajčice, s dodatkom vrhnja za kuhanje i malo mliječnog namaza, te blagim dodirom svježeg bosiljka, sigurno će vas opustiti i oraspoložiti, pišu Fini recepti.

Sastojci:

pasirana rajčica, 750 ml

vrhnje za kuhanje, 120 ml

mliječni namaz, 120 g

luk, 2 glavice

šećer, 20 g

bosiljak, 5-6 listića svježeg

muškatni oraščić, 1/4 žličice naribanog

ekstra djevičansko maslinovo ulje, 80 ml

sol i papar

Priprema:

Luk očistimo i nasjeckamo, a listiće bosiljka narežemo na trakice.

U ugrijani lonac ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani luk, šećer, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.

Nakon 5-6 minuta prženja dodamo muškatni oraščić, trakice bosiljka, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.

Zatim juhu izradimo štapnim mikserom, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro promiješamo i kuhamo dalje.

Nakon još 5 minuta kuhanja juha je gotova, rasporedimo je u tanjure, dodamo po žličicu sirnog namaza, ukrasimo pokojim listićem svježeg bosiljka i možemo ju poslužiti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)