Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
3:02 pm

Marijan Budimir novi je trener Širokog Brijega!

Piše N.M.

Široki Brijeg je objavio da je Marijan Budimir novi trener njihove prve momčadi: 

‘Četrdesetdvogodišnji stručnjak na Pecaru stiže nakon ostvarenih sjajnih rezultata na klupi juniorske momčadi HNK Hajduk Split.

Budimir je i kao igrač bio dio Hajdukove škole nogometa, iz koje se još kao kadet otisnuo u talijanski Udinese Calcio 1896, a zatim je tijekom karijere nastupao za klubove u Sloveniji, Litvi i Hrvatskoj. Od aktivnog igranja nogometa oprostio se 2014. godine kada je i formalno ‘okačio kopačke o klin’.

Odlučio se tada za trenerski posao koji je započeo u rodnom gradu, doduše u školi nogometa RNK Split, gdje je vrlo rezultatima privukao pozornost na svoj rad i na ljeto 2016. prešao na Poljud.

U Hajdukovoj školi nogometa postupno se razvijao i čekao svoju priliku, stručno se usavršavao, između ostaloga u španjolskom Villarreal CF, da bi dočekao svoje vrijeme i potvrdu svoje kvalitete. 

U ljeto 2020., nakon čak osam godina čekanja doveo je juniore Hajduka do naslova prvaka Hrvatske. No, tu nije stao s uspjesima, nego je isto učinio i sljedeće dvije sezone, a kruna svega je bila prošla sezona kada je s juniorima splitskih bilih postao viceprvak Europe. 

Ovaj trijumfalni put Hajdukovih juniora unazad tri godine zapravo je Budimirov put – koji sada nastavlja u seniorskom nogometu kao trener Širokog Brijega.

Službeno predstavljanje novog trenera širokobrijeških Plavo-bijelih i njegovog stručnog stožera održat će se u ponedjeljak, 19. lipnja u press salonu na Pecari s početkom u 12 sati’, objavio je NK Široki Brijeg.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)