Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:59 pm

RECEPT Torta od jagoda

Piše N.M.

Idealno ljeto mora biti ispunjeno osvježavajućim okusima! Ako žudite za sočnim, ukusnim komadom torte od jagoda, onda svakako isprobajte ovaj recept.

Ukusno tijesto susreće se s kremastim pudingom od vanilije i zaokruženo je jagodama, sve za pravi doživljaj okusa koji je nevjerojatno jednostavan za pripremu, piše Novi list.

Sastojci za tijesto:

275 grama brašna

200 grama šećera

300 g omekšalog maslaca, plus malo za podmazivanje

4 jaja

1 paketić vanilin šećera

50 ml mlijeka

2 ½ žličice praška za pecivo

1 prstohvat soli

Za preljev:

1 kg jagoda

870 ml mlijeka

2 pakiranja praška za puding od vanilije

100 grama šećera

1 pakiranje glazure za kolače

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a visoki lim za pečenje premažite s malo maslaca. Zatim na vrh stavite papir za pečenje. Za tijesto stavite maslac, šećer, vanilin šećer i sol u zdjelu za miješanje i miješajte mikserom dok ne postane pjenasto. Postupno dodajte jaja.

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, pa umiješajte u smjesu jaja i šećera naizmjenično s mlijekom.

Tijesto ravnomjerno izlijte na lim za pečenje i pecite u pećnici oko 30 minuta. Zatim ostavite da se ohladi. U međuvremenu u loncu zagrijte 800 ml mlijeka.

U zdjeli pomiješajte prašak za puding sa šećerom i umiješajte preostalo mlijeko. Zatim u kipuće mlijeko uz miješanje umiješajte prašak za puding i pustite da se sve kuha 1-2 minute. Gotov puding izlijte u posudu, poklopite i ostavite da se malo ohladi.

Ohlađeni puding ravnomjerno preliti po podlozi od tijesta. Jagode operite, osušite, očistite od zelenila i prerežite na pola. Na kraju pripremite glazuru za torte prema uputama na pakiranju, ostavite da se kratko ohladi i žlicom ili kistom ravnomjerno rasporedite po torti.

Neka sve odstoji oko 30 minuta dok se glazura ne stegne. Kolač poslužite dobro ohlađen.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)