Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:43 pm

Isprobajte dva inovativna koktela za savršeno ljeto

Piše N.M.

Dani su sve duži, temperature sve više, a mi se veselimo toploj ljetnoj večeri s ukusnim pićem u ruci. Ali ovog ljeta zanemarite klasike kao što su Aperol Spritz, Gin Tonic i slični uobičajeni kokteli.

Stalno ispijanje iste stvari u jednom trenutku postane dosadno. Umjesto toga, pripremite si ova nova trendovska pića koja pružaju apsolutni dašak svježine. Ova ljetna pića morate probati, piše Novi list.

Limoncello Spritz

Ovo je prava mediteranska bomba okusa! Limoncello Spritz najnovija je nadogradnja Aperol Spritza i barem je jednako ukusan kao crveno-narančasti klasik.

Već prvi gutljaj nas mentalno prenosi u Toskanu i odmah stvara osjećaj talijanskog ljeta. Ne čudi stoga što se ovog ljeta sve češće pojavljuje na kartama najtrendi barova. No, ne morate potrošiti puno novca, napitak možete lako napraviti i sami.

Limoncello Spritz priprema se gotovo kao Aperol Spritz. Prvo, u čašu stavite jednu kockicu leda. Za to je najbolje odabrati čašu za vino ili Aperol.

U čašu potom ulijte oko 2 cl limoncella. Čašu onda napunite Proseccom i malo gazirane vode. Na kraju dodajte krišku svježeg limuna i trendi napitak je spreman.

Vino i tonik

Ovo ljeto možete spojiti dva omiljena alkoholna pića: vino i gin tonic. Idealno za ljubitelje vina koji žele probati nešto novo i sve kojima je gin tonic previše jak za opuštenu ljetnu večer.

Ovaj koktel sastoji se od 50 posto bijelog vina i 50 posto tonika. U svoju čašu dodajte kockice leda, krišku limuna, krišku krastavca i malo listića mente. Sada čašu do pola napunite bijelim vinom po izboru.

Preporučili bismo rizling ili sivi pinot, ali slobodno isprobajte koje god imate. Na kraju napunite čašu tonikom i vaš ‘Vino Tonik’ je spreman.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)