Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
12:20 pm

Županijska vijećnica Centra se buni jer odgovor ministarstva čeka 12 dana

Piše P. I.

Županijska vijećnica Gorana Rosandić kaže kako već 12 dana čeka odgovor Ministarstva uprave i Ministarstva znanosti i obrazovanja, na dopis kojim traži poništenje Prijedloga Županijske skupštine o zabrani lektirnih djela. 

Riječ je, podsjeća, o prijedlogu Domovinskog pokreta da se Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje izda preporuka da nepoćudna djela, odnosno autore koji navodno promiču seksualnu ideologiju izbaci iz škola. 

‘Sporna odluka usvojena je protivno Poslovniku skupštine na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a problematična je i na nekoliko drugih razina.  Naime, ako Županijska skupština želi usvojiti prijedlog kojeg nije podnio župan, predsjednik Skupštine taj prijedlog prije rasprave mora dostaviti županu na razmatranje. Nakon toga župan mu dostavlja svoje mišljenje. 

Župan Blaženko Boban nije dostavio svoje mišljenje prije usvajanja odluke. Dobili smo ga tek 15 dana nakon mog formalnog zahtjeva Službi za informiranje, što je potpuno neprihvatljivo i otvara sumnju da je napisano i izdano naknadno. 

Vijećnici tijekom pripreme za sjednicu moraju imati sve materijale koji prate točku dnevnog reda, no te materijale također nismo dobili. 

Budući da Županija, uz sve navedeno, nije niti nadležna za donošenje odluka iz područja obrazovanja, željno iščekujem odluku Ministarstva’, napisala je ona.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)