Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
1:05 pm

BEZ PANIKE Sirene hitnih službi oglasit će se u Solinu

Piše P. I.

Vježba evakuacije i spašavanja u samostanu Sv. Rafaela u Solinu održat će se u četvrtak s početkom u 10.30 sati. Prema scenariju vježbe, zbog potresa na području Solina došlo je do urušavanja međukatnog stepeništa doma ‘Sveti Rafael’ u Solinu između I. i II. etaže objekta, a uslijed urušavanja dolazi i do požara.

 Osnovna zamisao vježbe je prikazati mogućnost intervencije gašenju požara i spašavanju ozlijeđenih osoba spasilačkim metodama, zbrinjavanju ozlijeđenih, postupcima izvješćivanja i brzini evakuacije radnog osoblja doma ‘Sveti Rafael’ u Solinu kao i štićenja susjednih objekata.

Cilj vježbe je utvrditi organiziranost, opremljenost i stručnu osposobljenost svih sudionika u slučaju izvlačenja i evakuacije ozlijeđenih osoba.

‘U vježbi će sudjelovati: Stožer CZ grada Solina, HGSS, DVD Solin, DVD Vranjic, JVP Split, PVP INA Solin (INA Vatrogasni servisi), Ispostava hitne medicine Solin (HMP), Crveni križ (Gradsko društvo Crvenog križa Split (GDCK Split), Volonteri Crvenog križa, PP Solin.

Budući da je cilj vježbe simuliranje stvarne situacije, oglasit će se i vatrogasne sirene te sirene vozila policije i Hitne pomoći. Budući da bi to moglo uznemiriti pojedine građane, obavještavamo ih da nema razloga za zabrinutost’, obavještavaju iz Grada Solina.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)