Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:35 pm

RECEPT Grčki kruh od sira

Piše M.K.

Siroljupci će se u ovaj recept zaljubiti već na prvi pogled, a kad ga još i isprobaju u vlastitoj kuhinji, ljubavi neće biti kraja! Mileram ovom kruhu daje potrebnu vlažnost, a feta sir donosi vam u kuhinju grčki povjetarac. Fini recepti napisali su upute.

Sastojci:

sir feta, 450 g

oštro brašno, 350 g

prašak za pecivo, 1 vrećica

jaja, 2

mileram, 250 g

maslinovo ulje

Upute:

U zdjelu prosijemo brašno, dodamo prašak za pecivo i na suho izmiješamo sastojke.

U zasebnu zdjelu s umućenim jajima dodamo mileram, ulijemo 100 ml maslinovog ulja i dobro izradimo pjenjačom.

Zatim u smjesu s jajima natrgamo jedan dio sira fete, malo izmiješamo sastojke, premjestimo ih u zdjelu s brašnom i sve zajedno izmiješamo (ručnim mikserom za tijesto) u jednoličnu smjesu.

Potom u zdjelu natrgamo preostali sir fetu, sve zajedno još jednom izmiješamo kuhačom i dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, koji smo obložili papirom za pečenje i premazali maslinovim uljem.

Tako pripremljenu smjesu stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)