Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
11:08 pm

Tankerska plovidba stekla trećinu dionica Atlantske plovidbe

Piše N.M.

Tankerska plovidba, kako se neslužbeno doznaje Jutarnji list, trebala bi postati  33 posto dionica Atlantske plovidbe i tako postati daleko najveći pojedinačni dioničar dubrovačkog brodara. Točnije, postat će njihov vlasnik po upisu povećanja temeljnog kapitala na Trgovačkom sudu u Dubrovniku, a nakon izdavanja dionica i izvršenja plaćanja.

Vjerojatno će tada Tankerska plovidba objaviti da su kupili dionice i da su u obvezi objaviti javnu ponudu za preuzimnje Atlantske plovidbe.

 U slučaju Atlantske plovidbe to je obveza jer skupština Atlantske plovidbe nije donijela odluku da ne treba, iako je zakonski bila moguća i takva odluka.

U ponedjeljak u popodnevnim satima na stranicama Zagrebačke burze objavljeno je kako je Atlantska plovidba uspješno provela dokapitalizaciji kojom će se temeljni kapital povećati za 27,8 milijuna eura – na 83,3 milijuna eura, i to izdanjem 697.750 novih dionica, a cijena po kojoj su izdane je 53,50 eura po dionici pa će iznos koji premašuje povećanje temeljnog kapitala biti unijeti u rezerve kapitala. Dioničari su za 697.750 novih dionica, po cijeni od 53,50 eura, ukupno uplatili oko 37,33 milijuna eura. Kako iznos od 27,78 milijuna eura ide za povećanje temeljnog kapitala onda će iznos oko 9,55 milijuna eura biti unesen u rezerve kapitala Atlantske plovidbe.

Javna ponuda postojećim dioničarima za upis novih dionica Atlantske plovidbe za povećanje temeljnog kapitala istekla je u srijedu 11. 10. 2023. godine.

Tankerska plovidba je početkom mjeseca ima 7,89 posto dionica Atlantske plovidbe. Mario Pavić, predsjednik uprave Tankerske plovidbe iz Zadra, potvrdio je da je u međuvremenu potpisan ugovor za kupnju dodatnih 1,79 posto dionica Atlantske plovidbe. S tim kupljenim dionicama Tankerska plovidba došla je do gotovo 10 posto dionica Atlantske plovidbe. Taj paket 1,79 posto dionica dionica, po svemu sudeći, prodao je Hrvoje Jerković.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)