Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
12:57 pm

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ‘Dalmacijacement’ odali počast poginulim suborcima

Piše A. A.

Članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ‘Dalmacijacement’, predstavnici Cemexa te obitelji devetorice poginulih dragovoljaca u sjećanje na njih položili su vijence i zapalili svijeće uz spomenik pred administrativnom zgradom tvornice Sv. Juraj, obilježavajući blagdan Svih svetih i Dušni dan. Minutom šutnje odali su počast onima koji su dali svoj život za stvaranje Hrvatske.

Komemoraciji su prisustvovali i predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga Kaštela Mirko Sušac i Marko Ćurković.

‘Okupili smo se i ove godine kako bismo sačuvali sjećanje na sve koji više nisu s nama, posebno naše poginule kolege. Na ovaj način dajemo im počast za sve što su učinili za nas, njihovoj požrtvovnosti i nesebičnosti koje su kao suborci poklonili svima nama’, izjavio je Mate Šimunović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement.

Foto: Cemex

Udruga je osnovana 2000. i u svojim redovima okuplja stotinjak zaposlenika tvrtke Cemex Hrvatska, koji su aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu i dali svoj doprinos stvaranju Hrvatske kao neovisne države. U znak sjećanja i počasti onima koji su položili svoje živote za slobodu Hrvatske, udruga polaže vijence dva puta godišnje. Prvi put to čini na dan svog osnutka u svibnju, a drugi put s obiteljima pokojnih branitelja za blagdan Svih svetih.

Spomenik čija je autorica splitska kiparica Sandra Mateljan postavljen je u krugu tvornice 2001., sa spomen-pločom koja nosi urezana imena devetorice zaposlenika Cemexa poginulih u Domovinskom ratu. Svake godine, već 24 godine, udruga i vodstvo tvrtke im polaganjem vijenaca odaju počast i čuvaju sjećanje na njihovu žrtvu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)