Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:49 am

INTERVJU: ‘Optužbe o namještanju su gluposti, najbliži sam tome da se vratim u HNL!’

Ante Vukušić odmara u Sinju. Nakon sezona u srpskoj Kolubari ‘sinjski dijamant’ hvata zalet za nove izazove. Prije 20 dana proslavio je 32. rođendan. U karijeri je prošao puno toga, a iskustvo iz Lazarevca sigurno će pamtiti. 

– Rekao sam i prije, imam dosta prijatelja iz Srbije i Crne Gore. Upoznao sam puno ljudi koji su mi pomogli. Kada sam bio u Rusiji Crnogorac i Srbin su mi spasili život. U Kolubari je stvarno bilo dobro s ljudske strane. Nemam nikome ništa zamjeriti. Svašta se događalo, ali kada se sve zbroji lijepa avanturica je iza mene – priča nam Vukušić, a potom otkriva:

– U drugom dijelu sezone imao sam opcija za otići, ali problem je bila odšteta. Na određeni način smo se ‘zakačili’, bilo je malih problemčića. Na kraju smo sve riješili normalnim razgovorom.

Sezona je za Kolubaru završila neslavno. Zbog sumnji u namještanje klubu je oduzeto devet bodova te su izbačeni iz lige.

– Sezona je završila tužno. Oduzimanje bodova, izbacivanje iz lige. Iz kluba su odlučili slučaj rješavati na Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei. Za sada je odluka suspendirana, vidjet ćemo kako će se na kraju to riješiti.

Sporne su dvije utakmice. Protiv Mladosti GAT i Spartaka iz Subotice. Što se na njima događalo? 

– Jednu sam igrao od početka, drugu sam ušao s klupe. Optužbe o namještanju su gluposti. Svi momci koje sam upoznao ovdje su pravi. Ne bi nitko radio protiv sebe i kluba. Garantiram da te optužbe nisu točne. Vrijeme će sve pokazati.

Zabio si četiri pogotka, i to sva četiri u prvom dijelu sezone. Što je bio problem u drugom dijelu sezone?

– Stvarali smo malo šansi. Kada sam dolazio predsjednik mi je predočio svoju ideju i viziju. U prvom dijelu sezone sam zabio četiri, mogao sam i više. Drugi dio sezone smo igrali sasvim drugačije. Promijenio se trener, koncentracija je bila na obranu. Meni nije odgovarao taj način igre s dugim loptama. Nisam tip koji skače i tuče sa stoperima. 

Kakva je kvaliteta srpske lige?

– Liga je ok. Bila bi puno bolja, kvalitetnija da se smanji broj klubova kao u Hrvatskoj. Ne može se reći da je liga loša. TSC iz Bačke Topole ulaže velike novce, završili su drugi ispred Partizana i Vojvodina. To je pokazatelj da se napreduje i da se ima što za vidjeti. Ima dosta mladih igrača.

Koji su planovi za nastavak karijere? 

– Nešto imam, cilj mi je ostati kući u Hrvatskoj. Imam ponuda za vani, ali me to ne zadovoljava. Najbliži sam tome da se vratim u HNL.

Kako ocjenjuješ sezonu Hajduka?

– Svaku sezonu se očekuju čuda, a na kraju bude uvijek isto. Europa, pa lov s Dinamom, a na kraju se odbije o glavu. Neka Leko nastavi gdje je stao na kraju prošle sezone.

Ima li u Anti Vukušiću još motiva za nove izazove?

– Ima sigurno. Nisam bio teže ozlijeđen, osim problema s plućima. Osjećam se super. Igrat ću dokle god budem mogao. Imam motiva i želje. Mogu napraviti još dosta toga. 

Žališ li za nečim u karijeri i što bi promijenio da možeš?

– Zdrav sam, to je najbitnije. Normalno da mi je žao jer sam mogao više. Da mogu nešto mijenjati, ne bih otišao u Pescaru. Da sam otišao u npr. Švicarsku mislim da bih se bolje razvio. Otišao sam kao mlad. Bio je to veliki transfer za to vrijeme. Očekivala su se čuda. Mlad si, dolaziš iz HNL-a koji je tri klase ispod talijanske lige. Sjećam se, prve dvije-tri utakmice nisam zabio gol pa me preselilo na klupu. Mladim igrači iz HNL-a najbolje je da odu u Austriju ili Švicarsku. To su lige koje su dobre za napraviti korak više. Ima primjera da mladi igrač ode u Chelsea pa te pošalju u Belgiju, a to nije baš dobro. Gvardiol i Olmo nisu išli u Manchester ili PSG, već u Leipzig. Bundesliga je dobra za razvoj mladih igrača. Išli su korak po korak i sad idu na viši nivo – zaključio je Vukušić, spreman i motiviran za novi izazov. Tko zna, možda ga iduće sezone ponovno gledamo na HNL terenima. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)