Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:15 pm

JUDO Lara Cvjetko srebrena na Grand Slamu u Mongoliji

Piše M.K.

Dok se u Portugalu održava Europsko kadetsko prvenstvo, Mongolija je domaćin IJF World Judo Toura. Od 23. do 25. lipnja u Ulaanbaataru održava se IJF Grand Slam na kojem se bori 344 natjecatelja iz 44 različite države među kojima je i Lara Cvjetko (JK ‘Solin’) koja je danas osvojila srebrnu medalju.

Cvjetko je bila prva nositeljica turnira u Mongoliji, što je i potvrdila prikazanim borbama cijeli dan. U finalu kategorije -70kg imala je borbu s predstavnicom Japana Shiho Tanakom. Bilo je to napeto i tijesno finale, u kojem Tanaka pobjeđuje u golden scoreu na opomene.

‘Ovo mi je prva medalja s IJF Toura u ovoj godini, stvarno sam jako sretna i zadovoljna da sam se uspjela izvući iz tog nekakvog negativnog niza u koji sam upala. Znala sam da to mogu od početka, imala sam četiri borbe, tri pobjede i poraz. Zadovoljna sam, dobro sam se osjećala cijeli dan u svim borbama osim te zadnje. Radila sam neke greške koje su me koštale pobjede. Mislim da sam dosta naučila iz tog poraza i stvarno sretna što sam se nakon ovih šest mjeseci, koji nisu bili lagani, vratila nazad na postolje. Nadam se da mogu nastaviti osvajati medalje i popraviti sve ovo što ne valja’, kazala je Cvjetko.

U eliminacijskim borbama Cvjetko je savladala Heeju Han (KOR), Darije Kharmoikina (AIN) i Mayu Goshen (ISR). 

Zadovoljstvo nakon današnjeg dana nije krio niti glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov.

‘Jako sam sretan što je Lara nakon IJF Mastersa koji se održao u prosincu napokon na postolju IJF Toura. Izuzetno težak dan, međutim Lara je bila odlična cijeli dan, radila je stvarno dobro, zaslužen ulazak u finale. Finalnu borbu je u početku otvorila malo rezervirano, kasnije je proradila i po meni je dobro neutralizirala Japanku, no napravila je tu pogrešku u golden scoreu koja ju je na kraju koštala zlata. Sve u svemu 21 godina, već toliko medalja na seniorskoj razini, zadovoljan sam kako se razvija u pravom smjeru. Nadam se da će biti toga još više!’, kazao je Crnov.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)