Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
10:20 pm

NJEMAČKA ŠOKIRANA Dvije djevojčice u bolnici nakon konzumiranja ecstasyja, 13-godišnjakinja se bori za život

Piše M.K.

Kako je u ponedjeljak priopćila policija, dvije tinejdžerice iz Altentreptowa prošli su tjedan primljene u kliniku nakon navodne zlouporabe droga i bile su u životnoj opasnosti.

Petnaestogodišnjakinja se sada oporavlja, ali i dalje treba liječničku skrb, dok se 13-godišnjakinja nalazi u životnoj opasnosti. U početku nije bilo jasno od koga su djevojke dobile drogu koju su navodno progutale i koje su predmet istrage.

Prema prvim nalazima, učenice jedne škole koja se nalazi u ulici Pestalozzistrasse vjerojatno su uzele visoke doze ecstasyja.

Daljnje istrage trebale bi pokazati je li u pitanju droga ‘Blue Punisher’.

Ta verzija ecstasyja, za koju se kaže da trenutno sve više kruži, prikazuje logo Marvelovog lika ‘The Punisher’ na plavoj piluli u obliku dijamanta i sadrži velike količine aktivnog sastojka MDMA – u nekim slučajevima četiri ili čak pet puta veću dozu.

Policija također istražuje jesu li se tinejdžerice predozirale. Međutim, ovisno o lijeku i stanju tijela, čak i uzimanje tablete može imati posljedice opasne po život.

U tom kontekstu, nadležni su još jednom žurno i bez obzira na dob upozorili na konzumaciju opojnih droga bilo koje vrste, a pretpostavlja se da će droga i dalje cirkulirati na crnom tržištu.

Prema navodima policije, oni su također u kontaktu sa školom žrtava i žele podići svijest o ovoj temi.

Kao rezultat toga, nekoliko službenika za prevenciju će u utorak razgovarati sa učenicima njihove škole o opasnostima zlouporabe droga, prenosi Fenix Magazin.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)