Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:25 pm

FOTOGALERIJA Poznati svi počasnici 10. Međunarodne Kuće slave borilačkih vještina i sportova

Piše M.K.

Poznati su svi počasnici 10. izdanja Međunarodne Kuće slave borilačkih vještina i sportova čija će se svečana gala večera se održati 28. srpnja u splitskom hotelu Cornaro pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i Grada Splita.

Iznimno cijenjen veliki sportsko-društveni događaj ne samo u hrvatskim okvirima ove godine obilježava jubilarnu 10. godinu zaredom izbor novih počasnika u svijetu borilačkih sportova i vještina a do sada nagrade i priznanja je primilo preko 100 počasnika iz 43 države svijeta.

U sportskom smislu, u sklopu ove manifestacije u Splitu su boravili neki od najjačih i najboljih boraca na svijetu u raznim borilačkim sportovima, poznati i cijenjeni glumci iz Hollywooda, cijenjeni borilački i sigurnosni stručnjaci te mnogi istaknuti pojedinci koji su svojim radom doprinijeli razvoju borilačkih vještina.

U društvenom smislu, već 5. godinu zaredom svi sudionici i počasnici Kuće slave pomažu svojim direktnim donacijama splitskoj Udruzi Anđeli koja skrbi o djeci sa najtežim poteškoćama u razvoju a kako vidimo, i dan danas muče ih egzistencijalni problemi zbog nesluha onih političara kojima bi to trebala biti normalna dužnost i obveza da im pomognu. 

Raritet je ovakva priredba u cijelom svijetu i stoga je za svaku pohvalu sama vizija, ideja i realizacija promotora Kuće slave Hrvoja Znaora, nekadašnjeg jujitsu šampiona a danas trenerskog stručnjaka, skupa sa Ankom Đikić i Dijanom Aničić iz Anđela.

Oni baš nikada ne odustaju…

Dosadašnjih godina članovima Međunarodne Kuće slave i gosti u Splitu bili su redom poznati glumci Bill Wallace, Don Dragon Wilson, Jason Statham, K-1 prvaci Ernesto Hoost, Peter Aerts, Semmy Schilt, Ray Sefo, pok. Branko Cikatić, Jerome Le Banner, Antonio Plazibat, pok. Maro Perak, Ken Lee, pok. Slaven Planinić, Goran Borović, Avi Nardia, Dan Inosanto, Dragan Primorac, Tselestin Tsyhitinski, Rasul Mammadov, Vjekoslav Šafranić, Zvonko Tubić, Marko Žaja, Siniša Andrijašević, Slaven Planinić, Thom Harinck, Edo Unković, Zoran ŠinkovićAlistair Overeem i mnogi drugi. 

Upravo Alistair Overeem, jedan od najjačih i najboljih boraca na svijetu (prvak Glorya i Pridea) je poseban gost kao Ambasador Kuće slave i za potrebe Anđela će održati dva velika MMA i kickboxing seminara u Dubrovniku i Splitu.

Već je u više navrata posjetio Anđele i istima želi dati još jednom punu podršku u svakom pogledu, oduševljen cijelim konceptom gdje se mnogi borci i velikani ujedinjuju u jednom i istom plemenitom cilju.

Pored Alistaira Overeema, ovogodišnji izabrani počasnici 10. Kuće slave borilačkih vještina i sportova su nekadašnji karataški B&H reprezentativac, Mostarac Oliver Mandarić koji s europskih i svjetskih prvenstava ima čak 21 medalju.

Tu su još Rodolfo Bario Saavedra, jedan od pionira jujitsu i BJJ-a u Hrvatskoj, inače otac našeg Francisca Barria Croate, poznatog MMA borca, koji će zbog svojih zasluga u razvoju i promicanju borilačkih vještina primiti nagradu za životno djelo.

Od Hrvata, posebno priznanje i nagrada ide kickboxing treneru Josipu Čikotiću zbog ostvarenih zasluga kao trener, izbornik te bivši prvak Jugoslavije.

Pored njega, izabran je i Karlovčanin Zoran Cicvara, trener europskih i svjetskih prvaka u kickboxingu i teakwondou, organizator europskih kupova te sudionik mnogih europskih i svjetskih prvenstava.

Za doprinos u razvoju jujitse i borilačkih vještina u BiH nagradu će primiti i Muharem Keško iz BiH kao i Predrag Brestovac za razvoj borilačkih vještina u Sloveniji.

Izabrani su članovi i majstori WAMA organizacije majstori combat jujitse Christian Hvidberg iz Danske i Steve Barnett iz Engleske kao i Ray Dangol iz Nepala a posebno ekipno priznanje za ostvarene nacionalne rezultate i razvoj boksa primiti će Boksački klub Torcida iz Splita. 

U zajedničko ime organizatora za osobiti doprinos i nesebičnu podršku udruzi Anđeli prigodna priznanja i nagrade će dobiti Marko Mario Ančić, Andrija Polić, Luka Galić te Grupa Dalmatino.

‘Opstati na visokom nivou, ispuniti sve tražene ciljeve i kriterije, širiti sportske horizonte i trenirati sa najboljima a uz to pomagati najpotrebitijima jedinstveni je logo ovog sjajnog ali iznimno kompleksnog projekta koji zaslužuje u svakom pogledu puno veću podršku. Barem zbog Anđela… Jer dobro je činiti dobro!’, poručuju organizatori za kraj.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)