Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:45 am

Dubrovnik zabranio vući kofere s kotačićima po gradu, Britanci se raspisali o odluci

Piše P. I.

Britanci su se raspisali o novoj odluci dubrovačke vlasti po kojoj turisti neće smjeti vući kofere s kotačićima po staroj gradskoj jezgri.

‘Bilo da ste ljubitelj Igre prijestolja ili jednostavno u potrazi za suncem, Dubrovnik je omiljena turistička destinacija. No, ako ovog ljeta idete u taj hrvatski grad, razmislite o laganoj prtljazi’, piše britanski Metro i objašnjava čitateljima da u Dubrovniku neće imati drugog izbora nego nositi svoje kovčege, javlja Index

‘Novu politiku predstavio je gradonačelnik Mato Franković, koji je rekao da je to pokušaj suzbijanja zagađenja bukom, nakon što je lokalnom stanovništvu dosadilo da ih noću budi zvuk putnika koji lupaju svojim koferima po kamenim ulicama. A oni koji budu uhvaćeni kako vuku kofere, mogli bi dobiti prilično veliku kaznu od 228 funti (265 eura). Jao’, pišu.

Spominju i izjavu dubrovačkog gradonačelnika da je ‘ovo samo početak’ te da se gradska uprava nada da će u potpunosti riješiti problem prtljage na kamenim gradskim ulicama uvodeći ‘kurire’ koji će prevoziti prtljagu do smještaja. ‘Zvuči potencijalno jako skupo i luksuzno’, zaključuju Britanci.

‘No, dok se ti planovi ne ostvare, čini se da ne postoji nikakav privremeni plan za one koji ne mogu sami nositi svoju prtljagu’, dodaju. Upozorili su čitatelje da u Dubrovniku ne šetaju kućne ljubimce bez povoca, da se ne penju na spomenike i da ne hodaju uokolo bez majice kako bi ‘iskazali poštovanje gradu’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)