Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
2:00 pm

RECEPT Aperitiv na štapiću

Piše N.M.

U ljetne dane svi volimo Aperol Spritz ili Limoncello Spritz. Ali, uvijek isti aperitiv dugoročno može postati dosadan.

Što kažete na novu verziju: samo tri sastojka, brza dva koraka i voćni, blago alkoholni sladoled stvoren je u trenu i predstavlja savršen način da se rashladite u ljetnu večer, piše Novi list.

Sastojci (za 8 osoba): 

1 boca Prosecca

125 grama borovnica

125 grama malina

silikonski kalupi za led

Priprema:

Kalupe napunite borovnicama i malinama te potom u njih ulijte pjenušac. Potom jednostavno uvucite štapiće za sladoled u kalup. Zamrznite sve na najmanje 12 sati i uživajte!

Ne samo da su ljeti osvježavajuće, maline sadrže vitamine C, A i B, te magnezij i željezo. Bogate su vlaknima, dobre za imunološki sustav i štite od oksidativnog stresa.

To su samo neki od pozitivnih aspekata ove male moćne bobice. Zbog antioksidansa koje sadrži (kojih, inače, ima i u borovnicama), može čak smanjiti rizik od raka.

Borovnice pak pomažu tijelu da uz pomoć protuupalnih antocijanina (sadržanih u plavoj kori bobica) razbije slobodne radikale, a i potiču probavu zahvaljujući taninima i osiguravaju svjež ten.

A kako učiniti da bobičasto voće ostane posebno dugo svježe? U slučaju malina pomaže da plodovi budu poslagani na veliki tanjur u hladnjaku. Time se izbjegava cijeđenje bobica osjetljivih na pritisak.

Borovnice pak isperite u zdjeli hladne vode, zatim ih pažljivo ocijedite i također čuvajte u plitkoj posudi u hladnjaku. Na ovaj način u borovnicama se može uživati i do 14 dana!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)