Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
7:40 pm

NASILNI PROSVJEDI U FRANCUSKOJ Tri policajca sinoć pogođena iz puške, 79 ih ozlijeđeno

Piše M.K.

Četvrtu noć zaredom u Francuskoj su eksplodirali nasilni prosvjedi, najviše u Marseilleu, piše Index.

Privođena i djeca od 13 godina, oklopnjaci na ulicama

Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin navodi da su privedena i djeca stara samo 13 godina, dodajući da je prosječna starost uhićenih 17 godina. Sinoć je, prema dosad objavljeni podacima uhićeno 1311 osoba, pri čemu je ozlijeđeno 79 policajaca.

45.000 policajaca s oklopnjacima na ulicama

Na ulice Francuske poslano je oko 45.000 policajaca, više nego večer prije, a viđeni su i oklopnjaci. Vlada je zatražila od regionalnih dužnosnika da obustave noćne autobusne i tramvajske linije.

Neredi su započeli u utorak nakon što je policija ustrijelila 17-godišnjeg mladića alžirskog porijekla, po imenu Nahel M. Policajac koji je upucao Nahela ispričao se obitelji, ali smrt tinejdžera ponovno je oživjela nezadovoljstvo oko policijskog postupanja i rasnog profiliranja u francuskim predgrađima.

Danas je održan Nahelov sprovod.

Sinoć iz puške pogođena tri policajca: ‘Prijeđena je crvena linija’

Jedan muškarac u regiji Rhone je hicima iz puške jučer pogodio tri policajca, objavili su francuski mediji. Kako navode, muškarac skriven iza zida dočekao je policajce ‘iz zasjede’ te ih upucao u noge i prepone.

‘Prijeđena je crvena linija. Ovakvo što još nismo vidjeli, ovo je vrlo zabrinjavajuće’, rekao je jedan policajac iz regije Rhone za francusku televiziju BFM TV.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)