Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
7:19 pm

PULJAK: Vjerujem da bi Smoje prepoznao i naša nastojanja da Splitu vratimo ulogu i položaj koji mu pripada

Piše N.M.

Nakon što je na Matejuški svečano otkriven spomenik Miljenku Smoji, na Facebooku se oglasio i splitski gradonačelnik, Ivica Puljak.

– ‘Ja se držin toga da nema nedodirljivosti’. Riječi su to Miljenka Smoje kojih se često sjetim, imajući na umu da bi Smoje, da je danas živ, kritizirao i nas kao aktualnu gradsku vlast. I smatram da bi bila privilegija imati takvog kritičara. Jednako tako, vjerujem da bi Smoje prepoznao i naša nastojanja da Splitu vratimo ulogu i položaj koji mu pripada. To je Split u kojem nema privilegiranih i koji se razvija u moderan grad ugodan za život, oslobođen tereta prošlosti i starih, nepoštenih politika. 

Drago mi je da otvaranjem ovog spomenika na jedan simboličan način vraćamo i Miljenka Smoju na položaj  i u ulogu koja mu pripada, a koja mu je nepravedno oduzimana desetljećima. To je uloga duhovitog i iskrenog, nepotkupljivog novinarskog barda, kroničara i svjedoka vremena, čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u splitskom i dalmatinskom identitetu.

Smoje je uvijek plivao protiv struje, a mi dobro znamo koliko je to teško, ali i koliko je dragocjeno, kada su ciljevi i put do njih ispravni. Često kažem da je politika najteža od svih stvari koje sam ikada radio i da nije ni lijepa ni ugodna. Međutim, u svakom trenutku znamo da nema podilaženja ni kompromisa kada je u pitanju budućnost Splita. 

Ponosni smo na sve što smo do sada napravili, a danas je jedan od onih dana kada smo ponosni još i malo više – poručuje gradonačelnik.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)