Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
7:49 am

INTERVJU ‘Svaki dan na pripremama bio mi je nova lekcija, mislim da sam napravio najbolji potez’

Madžid Šošić u Hajduk je stigao u ljeto 2020. godine. Došao je kao veliki talent Željezničara u kojem je bio najbolji strijelac kadetske lige s 23 pogotka. U protekle tri godine igrao je za drugu momčad Hajduka, imao važnu ulogu na putu do juniorske titule ‘bijelih’ 2021. godine, a iza njega su i iskustva s posudbi. Prvu posudbu u Zrinjski neće pamtiti po dobrom jer je doživio ozljedu križnih ligamenata, a proteklu sezonu odradio je u Radomlju. Ovog ljeta vratio se u Hajduk, bio na pripremama s prvom momčadi, potpisao novi ugovor i otišao na novu posudbu, u Radomlje. Prije nekoliko dana Šošić je s mladom reprezentacije Bosne i Hercegovine doživio iskustvo igranja protiv mlade francuske vrste koju vodi Thierry Henry. Mladi BIH nogometaši pružili su sjajan otpor, a Francuzi su do pobjede stigli golom u 92. minuti. 

– Osjećaj je lijep. Ove utakmice uvijek donose dobro iskustvo. U tim utakmicama najviše sazrijevamo. Igraš protiv dobrih igrača, s klupe ih vodi Henry, svi znamo koja je to legenda. Dobro smo se držali. U 93. minuti smo nažalost primili gol. Ali, idemo dalje. Vratio sam se u klub i spreman sam za nove izazove – priča nam Šošić koji je protekle sezone u Radomlju zabio tri pogotka, a ove već četiri u osam utakmica.

U čemu je tajna?

– Nema tajne. Prošla sezona je bila kao neki uvod. Vraćao sam se nakon ozljede. Trebalo mi je vremena da vidim kako liga funkcionira. U prvom kolu protiv Mure nisam zabio, ali sam dobro odigrao. Imao sam osjećaj da će biti dobro. Bitan sam i važan igrač. Radim ono što najbolje znam.

A to je?

– Najviše volim igrati iza napadača, ‘desetka’. To je idealna pozicija za mene. Nekad trener promijeni formaciju, taktički se trebam uklopiti. Mislim da na svakoj poziciji u napadu se dobro snalazim.

Ovog ljeta bio si na pripremama s prvom momčadi Hajduka. Kako si to doživio? 

– Bilo mi je drago da sam bio s prvom momčadi. Mislim da sam odradio solidne pripreme. Dosta sam toga naučio od trenera i iskusnijih igrača. Svaki dan je bio nova lekcija. To mi je dosta pomoglo. 

Jesi li se nadao da ćeš ostati na Poljudu?

– Bila je priča, ali sam se nesretno ozlijedio u prijateljskoj utakmici protiv Radomlja. Morao sam pauzirati 15 dana. To me malo poremetilo. Kada te nema  u velikom klubu već se razmišlja o drugim opcijama, a kad si mlad igrač svaki dan je bitan, da se svaki dan dokazuješ. Na kraju je zajednički, s predsjednikom i sportskom direktorom donesena odluka da odem na posudbu. Svi mislimo da je to najbolji potez, da se još razvijem i da budem bitan igrač u budućnosti.

Jesi li imao i drugih opcija osim Radomlja? 

– Bili su neki veći klubovi u igri, neki su me htjeli dovesti u transferu, ali nije došlo do dogovora. 

Odlično si krenuo u sezonu. Imaš li neki cilj broja golova do kraja?

– Nemam točan broj. Cilj mi je da iz utakmice u utakmicu igram što bolje i da zabijam što više.

Kakva je slovenska liga?

– Kvaliteta lige je dobra. Uvjeti su dobri. Može se dosta napredovati. Za mladog igrača je uvijek dobro doći. Slovenska liga je ozbiljna, ne treba je podcjenjivati.

Kako si uopće došao u Hajduk?

– Dobro sam odradio sezonu u Željezničaru. Zabio sam dosta golova. Prepoznalo je to dosta klubova. Skauti Hajduka su kontaktirali mog menadžera. Bio sam na ‘probi’, ali to nije bila klasična proba. Juniori su imali trening, trener je bio Budimir. Puhao je vjetar, bura. Bila je samo igra, 40-ak minuta. Nakon toga svi su bili zadovoljni. Trening su gledali Andro Fistonić i Boro Primorac. Oni su prepoznali moju kvalitetu. Pridružio sam se B ekipi.

Je li ti pomoglo iskustvo igranja za drugu momčad Hajduka?

– Nisam baš siguran da mi je pomoglo. Nekim igračima je, ali meni baš i nije previše. Doduše, dosta sam taktički naučio od trenera, ali puno su mi više pomogle posudbe. 

Dok si bio u Željezničaru mediji u Bosni i Hercegovini prozvali su te ‘novi Džeko’. Kako je do toga došlo? 

– To su bosanski portali objavili. Nemamo sličnosti, ni fizički, ni igrom. Vjerojatno jer sam te sezone zabio dosta golova. Ne vidim dodirnih točaka, osim što smo obojica Bosanci.

U ljeto 2021. godine otišao si na posudbu u Zrinjski, ali si nakon šest utakmica doživio rupturu križnih ligamenata. Kako si proživio taj period?

– Najteži dio i trenutak moje karijere. Zrinjski je te sezone osvojio naslov. Meni je isto upisana titula, iako sam zbog ozljede propustio skoro cijelu sezonu. Drago mi je da smo uzeli titulu. Ekipa je bila u odličnom stanju, atmosfera je bila dobra. Sve je dobro krenulo. Ružno sam doskočio na treningu, koljeno kao da je kliknulo, pomaklo se u jednu stranu. Ustao sam, pokušao nastaviti. Nisam imao bolove, ali sam izašao s treninga. Otišao sam na magnet, šepao sam, ali nisu bili veliki bolovi. Mislio sam da je lakša ozljeda. Magnet je pokazao da su mi pukli križni ligamenti. Bilo je suza. Inače, nisam čovjek koji plače. Ne sjećam se kada sam zaplakao do tog trenutka. 

Je li ti cilj idućeg ljeta vratiti se i ostati na Poljudu? 

– Prvo mi je cilj odraditi što bolje u Radomlju sezonu, da zabijem što više golova i asistencija, da budem što bolji igrač. Ne razmišljam daleko u tom smislu. Bit će kako Bog da – zaključio je 21-godišnji Šošić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)