Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:55 pm

RECEPT Grčka salata

Piše M.K.

U ovom Finom receptu nećete pronaći masline i klasični dressing – ovo je jedna sasvim neočekivana grčka salata. Sjeckanom povrću specifičnu aromu daje preprženi sezam čiji se okus izvenredno upotpunjava s kockicama feta sira.

Sastojci:

zelena salata, 1 glavica

krastavac, 2 svježa

rajčica, 3

kupus, 100 g svježeg

luk, 1 glavica ljubičasti

sir feta, 80 g

sezam, 20 g (sjemenki)

sol

Upute:

Listove zelene salate očistimo, operemo, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježe krastavce ogulimo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo.

Rajčice operemo, odstranimo središnji mekani dio, narežemo na trakice i nasjeckamo. Svježi kupus očistimo, tanko narežemo na trakice i nasjeckamo. Ljubičasti luk očistimo i nasjeckamo.

U zdjelu za salatu stavimo sve nasjeckane sastojke, posolimo i promiješamo.

Zatim na vruću tavu stavimo sjemenke sezama, te ih na laganoj vatri, povremeno miješajući, pržimo dok ne dobiju lijepu zlatno žutu boju.

U zdjelice ili tanjuriće za salatu stavimo sjeckanu salatu, sir fetu narezanog na kockice, svaku porciju posipamo s malo preprženog sezama i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)