Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:15 pm

Dalmatinski veslački klubovi osvojili 34 medalje na Hrvatskom veslačkom prvenstvu!

U organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza održano je 33. (80.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete u periodu do 30.6 do 2.7. 2023. godine. Natjecanje je održano na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. Na prvenstvu je nastupilo 27 klubova s preko 900 veslača od kojih 11 klubova iz Dalmacije s nešto manje od 300 veslača.

Prvenstvo je započelo u petak eliminacijskim skupinama, te su najuspješniji veslači nastavili natjecanje u subotu i nedjelju u finalima A i B. Veslači dalmatinskih klubova bili su iznimno uspješni osvojivši 11 zlatnih, 12 srebrnih i 11 brončanih medalja.

Veslači Zadarskog Jadrana osvojili su dvije zlatne medalje, dvije srebrene i jednu brončanu medalju, Šibenska Krka četiri zlatne, dvije srebrene i tri brončane medalje, Marina Kaštela dvije zlatne te jednu brončanu medalju, Splitski Gusar dvije srebrene i jednu brončanu medalju, veslači Mornara Split tri srebrene i jednu brončanu medalju, Biokovo Makarska jednu srebrenu medalju, Dupin Tisno dvije zlatne, te jednu brončanu, veslači Jelse jednu srebrenu i jednu brončanu, Neretvanski Gusar Metković jednu zlatnu i dvije brončane medalje te veslači Dubrovačkog Neptuna jednu srebrenu medalju.

Utrke uživo na Youtube kanalu Hrvatskog veslačkog saveza prenosio je Nikša Skelin – predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije , a mogu se vidjeti na poveznici .

Kako bi se osigurali jednaki i pravedni uvjeti za vrijeme regate pobrinuli su se veslački suci, njih 14 od kojih je čak 7 dalmatinskih sudaca. Dalmatinsku sudačku postavu činili su Željana Musulin, Branka Murat, Ivana Radić, Ela Žuvanić, Željko Petković, Ivan Čelić i Luka Čurković.

Dalmatinski suci dobili su pojačanje, mlade sudačke snage Luka Grbeša i Ante Novaković.

Čestitamo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)