Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
9:31 pm

Ivan Leko: Danas smo odigrali lošije nego protiv Olimpije

Piše D. L.

Trener Ivan Leko nakon pobjede nad MTK-om 3:1 je rekao:

– Ovo je bila utakmica s dva različita poluvremena. Kao alibi mogu reći da je bilo jako vruće i da je teren bio sporiji. To je onda sve izgledalo dosta mrtvo. Činjenica je da smo bili mekani i da smo dopustili dosta udaraca. Gubili smo prve duele pa onda i odbijance, kasnili smo i da vam budem iskren nije mi se svidjelo. Analizirat ćemo zašto je to tako izgledalo. Većina ekipe koja je krenula u prvom poluvremu blizu su i da budu u početnoj momčadi u prvenstvu, zato ih ovakva predstava treba probuditi. S druge strane sjajna reakcija mladih momaka skupa s Markom koji ih je sve povukao svojom kvalitetom i energijom. Uz njega svi bolje igraju. Sigurno nam je ova utakmica značila i iz nje možemo puno naučiti. Danas smo odigrali lošije nego protiv Olimpije. U toj smo utakmici 60 minuta dominirali i stvarali, a protivniku ostavili minimalno prostora. Danas tako nije izgledalo, ali zato tu i jesu pripreme da postanemo bolji prije prvih službenih utakmica. 

Dosta zanimljivosti imamo s današnje utakmice. Ćubelić ponovno siguran na stoperu, Dajaku je postigao prvi pogodak, a o Livaji smo već dosta toga rekli. Sam je praktički riješio utakmicu.

– Imamo problem u balansu zbog kojeg Ćubelić treba igrati na stoperskoj poziciji. Sigurno smo mogli i naći neko drugo rješenje, ali smo procijenili kako on sa svojom brzinom i nogometnom inteligencijom može ispuniti ono što od njega tražimo. On je u ove dvije partije odigrao možda bolje od nekih drugih stopera. Capan je igrao dobro na poziciji desnog beka. Što se tiče Dajakua, slažem se da momak ima ono nešto, zato smo ga i angažirali. Jako smo zadovoljni s njegovih pola sata. Brajković iz treninga u trening pokazuje da uvijek možemo računati na njega da će odraditi ono što tražimo. Postaje stabilan igrač oko kojeg se u napadu uvijek nešto događa. Stvarno pozitivna reakcija svih momaka koji su igrali u drugom dijelu. 

Preostale su još dvije pripremne utakmice, Radomlje i Trabzonspor. U njima će sigurno svi dobiti priliku.

– Hoće, da. Jako mi je žao što neki momci zbog tog disbalansa nisu mogli dobiti minute. U ove pripreme nismo krenuli s nule. Momci koji su prošle sezone odigrali dobro imaju prednost. Ovi drugi trebat će čekati svoju priliku. Protiv Radomlja igrat će neka promiješana ekipa i nastojat ćemo da igraju momci koji su do sada upisali manje minuta, a pritom zadržati natjecateljski duh. Onda nas očekuje ta utakmica s Trabzonsporom koji je na papiru bogatiji i skuplji i s kojima ćemo nastojati odigrati pravu natjecateljsku utakmicu. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)