Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
11:15 pm

REKORDNE BROJKE Dubrovnik grad s najviše turista po stanovniku u Europi

Piše M.K.

Stradun kao mravinjak, među gostima iz cijeloga svijeta u gužvama će se lokalci teško naći.

‘Poremećeni su svi parametri i puno je razina o kojima treba raspravljati’, rekla je Branka Franičević iz Dubrovnika za Dnevnik.hr.

Poznata britanska booking platforma napravila je izračun prema kojem je Dubrovnik grad s najviše turista po stanovniku u Europi. Venecija je na drugom mjestu.

Turizam je u Dubrovniku stvorio najskuplje kvadrate u Hrvatskoj, velik je jaz između cijena nekretnina i primanja građana.

Iako je jadranska Hrvatska prema Eurostatu jedna od turistički najposjećenijih regija u Europi, njemačkim turistima Jadran nije najpopularnija opcija.

U lipnju ove godine na Jadran ih je pristiglo 10 posto manje nego lani. Doduše, u prvoj polovici godine, postigli su rast u noćenjima od četiri posto i to najviše u Istri, Kvarneru i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)