Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
12:15 pm

U Makarskoj otvorena info zona za građane i turiste

Piše A. A.

Policijska postaja Makarska uz potporu Policijske uprave splitsko-dalmatinske, kroz Vijeće za prevenciju Grada Makarske, inicirala je projekt postavljanja info pultova na području Makarske. 

Danas je u započela provedba ovog zajedničkog projekta policije i lokalne zajednice. Grada Makarska prihvatio je i realizirao ovu inicijativu policije čiji prvenstveni cilj je da policija, ali i predstavnici drugih institucija budu tijekom turističke sezone još dostupniji građanima.

Od danas će na postavljenom info pultu, građanima i stranim gostima biti, uz hrvatske policijske službenike, na raspolaganju i strani policijski službenici koji će tijekom ovog ljeta raditi na području Makarske. Uz policajce na info pultu svaki dan će biti i predstavnici drugih institucija kao što su Turistička zajednica, spasilačka služba i Lučka kapetanija.

Također, danas su bili i policijski službenici u biciklističkoj ophodnji koji tijekom ljeta obilaze najuži centar Makarske i plaže. Gradonačelnik Zoran Paunović i načelnik Policijske postaje Makarska Geni Dropulić danas su bili uz djelatnike na info pultu i predstavnicima medija prezentirali projekt i koje će prednosti on imati za domaće i strane goste, ali i stanovnike Makarske.

‘Građani će od danas svakog dana imati mogućnost razgovarati i informirati se, ali i također dobiti savjete i preporuke vezane uz preventivne projekte koje policija provodi. Nadalje, savjetovat ćemo građane o samozaštiti, posebno kada su u pitanju imovinska kaznena djela, i to ona koja se događaju najčešće u ljetnim mjesecima kao što su krađe, džepne krađe i krađe s plaže. U cilju prevencije posebno imovinskih kaznenih djela, na info pultu će se nalaziti i info materijali o prevenciji i zaštiti i to na nekoliko stranih jezika’, poručili su iz policije.

U ovom trenutku info pult je postavljen na gradskoj plaži Peškera. Slijedi postavljanje u centru Makarske.

‘I na ovaj način ćemo dodatno unaprijediti uslugu koju svakodnevno pružamo građanima, a građani će imati mogućnost razgovarati s policajcima o svakodnevnim pojavnostima, situacijama s kojima se susreću i problemima koje su uočili.

Za sada su punktovi postavljeni na dvije lokacije, na glavnoj gradskoj plaži i na plaži ispod hotela Biokovka, a budući da su oba u neposrednoj blizini tornjeva Spasilačke službe, u suradnji s gradskim Crvenim križem bit će omogućeno i brže djelovanje u slučaju hitnih situacija. Radno vrijeme punktova bit će svakog dana od 11.00 do 17.00 sati kada je na gradskoj plaži najveća frekvencija ljudi’, naveli su iz policije. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)