Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
2:56 pm

OČEKUJU SE GUŽVE Splitska policija uputila apel građanima uoči Svih svetih i Dušnog dana

Piše A. A.

Uoči i na blagdane Svih svetih i Dušnog dana očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima.

Na svim važnijim cestovnim pravcima kao i prilaznim cestama prema grobljima, stoga, nalazit će se policijski službenici i prometne ophodnje kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa. Na mjestima gdje zbog velikog intenziteta vozila i ljudi dođe do prometnih zastoja, policijski službenici će, ako bude potrebno, obavljati i upravljanje prometom, priopćili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

Vozači se pri dolasku u blizinu groblja upućuju da ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje te da ne parkiraju vozila tako da ometaju promet ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu, čime smanjuju uočljivost pješaka.

Iz policije savjetuju vozačima da povećaju oprez i smanje brzinu vozila, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu. Posebno se to odnosi na prilazne pravce grobljima gdje se očekuje i povećan intenzitet pješaka.

Građanima savjetuju da, gdje je to moguće, koriste vozila javnog prijevoza kako bi se na taj način spriječilo stvaranje većih zastoja u prometu. Mole ih da poštuju smjernice i naredbe policijskih službenika u cilju neometanog odvijanja prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu. 

Vožnja s upaljenim svjetlima od 1. studenog do 31. ožujka

Odredbom članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama datumski je određeno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala danju na motornim vozilima u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka, također su napomenuli iz policije. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)