Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
1:41 pm

‘Mali format’ u Teatrinu GK Solin

Piše N.M.

Likovna udruga SALONAart poziva na otvaranje 12. međunarodne izložbe ‘Mali format’ koja će se održati u ponedjeljak, 23. listopada u Teatrinu Gradske knjižnice Solin s početkom u 19 sati.

Udruga je sačuvala kontinuitet gotovo petnaest godina i s otprilike četrdeset članova obranila je autentičnost slikarskog tkiva kao i tradiciju organiziranja izložbe Malog formata, a sve pod pokroviteljstvom Grada Solina. Ova 12. izložba,  kojoj je idejni začetnik prof. Duško Aničić, međunarodnog je karaktera i jedinstvena je u našoj zemlji.  Predstavljaju se radovi sedamdeset slikara i kipara.

Izloženi eksponati, a njih je otprilike sto i deset, u tehnikama su ulja na  platnu, akrilika, akvarela te crteži i grafike u raznim kombiniranim tehnikama. Kipari su izložili skulpture u tehnikama kamena, keramike, bronce i drva.

Likovni osvrt na izložbu, prilikom njenog otvaranja, dat će Pero Dragičević, a u nastavku vam donosimo izvadak iz predgovora kataloga, čiji je autor istaknuti član Udruge, akademski slikar Andrija  Jakelić Rape: ‘Artizam i umijeće su nemjerljivi i izvanvremeni… Maleno, koliko god bilo umiljato, zna biti itekako opasno. Zato je bitna suzdržljivost od dopadljivosti, treba naći i pronaći mjeru. A dobro to znamo: ona je nužna za sve’.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)