Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
5:52 pm

FOTOGALERIJA Otužno stanje zida u Đardinu

Piše N.M.

Već dulje vrijeme građani upozoravaju kako bi se moglo dogoditi ‘neko zlo’, ukoliko neke od polomljenih kamenih ploča postavljenih na ogradni zid splitskog Strossmayerovog perivoja ili Đardina počnu padati. Pitanje je dana, budući da je stanje sve gore i gore, a problem nikako da se sanira.

Đardin funkciju gradskog perivoja ima od 1859. godine, a početkom 20. stoljeća dobio je lijepu fontanu s tzv. ‘Puttom’ (figurom nalik anđelu) od klesarske radionice Pavla Bilinića

Današnji izgled arka posljedica je posljednjeg preuređenja 2002., sa stihovima velikog hrvatskog pjesnika Tina Ujevića uklesanim na ogradnim zidovima, te novom modernističkom fontanom na zapadnom dijelu Đardina.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)