Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
12:45 pm

VIDEO: TURISTI O HAJDUKU Neki su mislili da je riječ o šahovskom, drugi o noćnom klubu

Putovanja su uglavnom predivna i nezaboravna iskustva, pogotovo kada destinaciju proučite prije nego se uputite na destinaciju.

– Spomenuo sam nogometni klub čija obilježja ćete naći po mnogim javnim površinama. Ona se ne diraju jer Hajduk je svetinja. Točka – svojevremeno je turiste upozoravao tadašnji gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Mi smo se potrudili saznati koliko su posjetitelji Splita, koji su ovih dana borave u gradu zbog Ultre, upoznati s dalmatinskom svetinjom – Hajdukom. Da se turistima ne bi putovanje pretvorilo u pravu noćnu moru, upozorili smo ih i mi za vrijeme snimanja da ne diraju grbove po gradu.

– Vidjeli smo da su murali po cijelom gradu. Mislim da je Hajduk jedan od najvećih u Hrvatskoj. Znam da je Livaja igrao u Interu. Veliki je igrač, ali kratko se zadržao i išao dalje – priznao nam je Talijan. 

Španjolac nas je iznenadio odgovorom.

-Naravno da znam za Hajduka, tu igra Livaja. Jako je dobar s predivnim karakteristikama – navodi mladić.

One koji su prvi put čuli za Hajduk, njih smo naučili nekoliko navijačkih stihova, tako su Njemice, u svojim ultra svjetlucavim i zanimljivim kostimima, zapjevale ‘Zbog jedne ljubavi’. 

Drugima smo pak rekli da Luka Modrić nije igrao u splitskom klubu, kako su mislili, a Šveđanin nam je priznao kako je mislio da su brojni murali i grbovi u Splitu posvećeni šahovskom klubu.

– Prvo sam mislio da je to šahovski klub, a onda je ispalo da je nogometni tim. Na švedskom ‘haj’ znači morski pas, ‘duk’ znači stolnjak – otkrio nam je Šveđanin.

Jedna od sugovornica mislila je da je riječ o klubu i kada smo se ponadali da zna odgovor na naš upit, ona je zaključila: ‘To je tehno klub’. 

Pogledajte naš TikTok video.

@dalmatinskiportal Posjetitelji Ultre našoj @Anamarija Alebic odgovaraju na pitanja o Hajduku, neki su mislili da je šahovski, drugi da je noćni klub #ultraeurope2023 #ultraeurope #ultramusicfestival #hajduksplit #markolivaja #fyp #dalmatinskapisma #balkantiktok original sound – Dalmatinski portal

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)