Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
12:20 am

STATISTIKA ZA LIPANJ Prvi put preko tisuću zrakoplova u Zračnoj luci Zadar

Piše N.M.

Iz Zračne luke Zadar danas će poletjeti čak 38 zrakoplova. Živo je na pisti već od ranog jutra a tako će biti do kasne večeri, jer je posljednji zrakoplov zakazan za 23.15, s odredištem u Puli, javlja 057 Info.

Nakon prošla dva mjeseca, u kojima je zabilježen pad prometa zrakoplova u odnosu na prethodnu godinu, u lipnju je zabilježen porast prometa za oko 7 posto, pri čemu je prvi put u povijesti luke u lipnju zabilježeno preko tisuću zrakoplova, 1.055. Još je veći porast u broju putnika, jer ih je prevezeno 210.957, odnosno 22 posto više nego prošle godine.

Prošle godine u isto vrijeme sletjelo je 988 zrakoplova, a samo u srpnju i kolovozu bilo ih je preko tisuću. U 2019. godini, koja je po mnogočemu bila rekordna turistička godina, na Zračnu luku u lipnju sletjelo je svega 766 zrakoplova sa svega 124.065 putnika, što je tada bio veliki porast, ali i 40 posto manje nego u ovoj godini.

U prvih šest mjeseci prevezeno je ukupno 365.488 putnika.

Treba naglasiti da najviše letova otpada na Ryanair, koji leti za 46 destinacija, ali ne više od pedesetak, kako se to do sada znalo čuti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)