Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
11:52 pm

RECEPT Tjestenina na mediteranski način

Piše N.M.

Recepata s tjesteninom postoji bezbroj, jer pri pripremi umaka uvijek možemo biti kreativni i prilagoditi ga svom ukusu. Pogledajte naš recept, koji će vam se sigurno svidjeti. Za pripremu će vam trebati pola sata, pišu Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

500 g tjestenine

200 g umaka od rajčice

2 glavice luka

2 tikvice

1 svježa crvena paprika

1 svježa zelena paprika

1 patlidžan

2 žličice mješavine mediteranske trave

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Svo povrće očistimo, tikvice narežemo na kolutove i prepolovimo ih, papriku i luk na kockice, a patlidžan isto na kockice, te ga stavimo u zdjelu s posoljenom vodom i limunovim sokom da ne potamni.

U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo papriku, luk, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, dok povrće malo na omekša.

Nakon četiri minute povrće izvadimo na stranu, u tavu ulijemo još maslinovog ulja, dodamo ocijeđene patlidžane, tikvice i pržimo tri, četiri minute na srednje jakoj vatri, po potrebi podlijevajući maslinovim uljem.

Zatim, u tavu, vratimo luk i papriku, dodamo mješavinu mediteranskih začina, začinimo solju i paprom, ulijemo umak od rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.

Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom, dodamo tjesteninu i kuhamo, po prilici, 8 minuta.

Gotovu tjesteninu ocijedimo i umiješamo u umak s povrćem. Na tanjur stavimo malo povrća, preko njega tjesteninu i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)