Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Vijesti
4:52 pm

FOTO Poruke mržnje proširile se Gripama

Piše N.M.

Na dojavu stanara dijela Dubrovačke i Radničke ulice, kotarska komunalna redarica i vijećnici Gradskog kotara Gripe zabilježili su ogroman broj neprimjerenih škrabotina neprihvatljivog sadržaja, kojim se poziva na mržnju, diskriminaciju i činjenje teških kaznenih djela, objavljeno je iz kotara.

‘Dio ovakvih natpisa nalazi se na javnim površinama koje će ukloniti Grad Split (službena stranica)  ali najveći dio je na stambenim objektima koje također treba ukloniti. Na žalost za sada se to plaća iz sredstava pričuve ali obzirom na luda vremena u kojima živimo, pitanje je do kada će to biti moguće.

Molimo naše sugrađane da ukoliko imaju informacije o počiniteljima iste dostave nadležnoj policijskoj postaji (II.PP) ili u kotar koji će ih proslijediti policiji’, poručuju s Gripa.

O svemu se oglasio i predsjednik Vijeća GK Gripe, Karlo Pilko.

Poruke mržnje proširile su se i na naše Gripe!

Bilo kakve poruke koje pozivaju na mržnju, netoleranciju, istjerivanje, ubijanje, nisu i nikada neće biti prihvatljive.

Na žalost, veliki dio poruka takvog sadržaja uočen je danas i na području GK Gripe, osobito u dijelu Dubrovačke ulice te Radničke ulice.

Dovoljno je ludo vrijeme u kojem živimo da bi dodatnu mržnju i nesnošljivost širili sami a iz povijesti smo trebali naučiti kako upravo iz poruka i njihovog toleriranja nastaju dalekosežne posljedice i po narode i po društva u cjelini.

Očekujem da Grad Split i sve institucije, prvenstveno MUP, učine sve što je moguće kako bi se pronašli počinitelji i kako bi bili primjereno kažnjeni.

Splićani i građani naših Gripa ne mrze nikoga niti dijele ljude po bilo kakvom osnovu. Postoje samo dobri i loši’, poručuje Pilko.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)