Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
2:31 pm

Skupština komiteta – cirkularno gospodarstvo: Gosti koji koriste WC stižu u Split

Piše P. R.

Dok kotačići kofera odjekuju tihim dalmatinskim uličicama, sunčan i ugodan utorak u Splitu, prekinuo je novi video uradak iz kreativne radionice neformalne satirične družine pojedinaca nepomirljivih karaktera i svjetonazora, Korea Production. Uz uvijek originalne ideje koje nesebično dijele puku i javnosti, u formi koja je postala ‘dolce stil nuovo’ u komunikacijskom prostoru sportskih subjekata i manifestacija, odlučili su dragocjene sate vikenda pokloniti nadolazećem 13. Europskom sveučilišnom prvenstvu u futsalu.

Ako se pitate što ih je potaknulo da dodatno zagriju atmosferu na itekako vrućih 30+ stupnjeva, jednoglasno će reći da je to najmanje što mogu darovati najvećem sportskom događaju ovoga ljeta u gradu Splitu, ponovno u režiji Unisport-a Split.

Riječ je o prvenstvu koje u Split dovodi više od 700 akreditiranih sudionika iz 17 europskih zemalja, koji će odigrati 100 utakmica. Osim igrača i organizatora, volonteri će u desetak dana skupiti preko 15 tisuća volonterskih sati, a sve za čiste svlačionice, dvorane i neometano odvijanje najveće manifestacije ovoga ljeta u našem gradu. Osim toga, dvorane na Gripama i Poljudu će svim ljubiteljima futsala besplatno otvoriti svoja vrata, a sve s ciljem diversifikacije turističke ponude grada Splita, promovirajući ga kao akademsku destinaciju koja podržava izvrsnost, nove ideje i inicijative.

Uspješni sportaši i studenti s 27 europskih sveučilišta ostvarit će više od pet i pol tisuća noćenja te potrošiti više od 680 tisuća eura prema projekciji prihoda gospodarskih aktivnosti, bez ranojutarnjih želja i pozdrava lokalnom stanovništvu. Riječ je o gostima koji imaju umijeće pravilne konzumacije obroka s priborom za jelo, gostima s umijećem pogađanja koša za smeće, gostima koji u lift prvo puštaju starije, koji nuždu obavljaju u WC-u i, prema našim istraživanjima, za vrijeme studija se barem jednom vraćaju u Hrvatsku. 

Dobrodošli u novu priču neformalne satirične družine Korea Production – nadrealan svijet u kojem ne postoje granice, već samo vlastita ambicija određuje koliko daleko možete stići. U kontekstu neograničenog opusa umjetničke slobode izražavanja, pozdrav iz Splita!


Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)